BLOG ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΣΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω  ανάρτηση από το ιστολόγιο 

http://seafarers-and-jacklas.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. Κ. ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Περί προλήψεων ωρομίσθιων καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ

Αγαπητά μου «κακοποιά στοιχεία», κατόπιν αιτήματος σας, σας παραθέσω τα στοιχεία με τα φετινά δρώμενα, αναφορικά με τις προλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ:

21.06.2016 ανακοινώθηκε η προκήρυξη για 14 ωρομίσθιους καθηγητές στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και υπήρξε θύελλα αντιδράσεων καθώς στην επιτροπή ήταν και ο Διευθυντής του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων παρά το γεγονός ότι αφενός μεν υποψήφιος -όπως κάθε χρονιά- θα ήταν ο αδερφός του, αφετέρου ο ίδιος κατέθετε σε Ε.Δ.Ε, η οποία είχε διαταχθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το αποτέλεσμα της επιτροπής αξιολόγησης (που μέχρι σήμερα διίστανται οι απόψεις σχετικά με την τελική σύνθεση της) ήταν να απορριφθούν 16, από τις συνολικά 29 αιτήσεις που κατατέθηκαν, για λόγους όχι προσόντων αλλά υποτιθέμενων ασαφειών και ελλείψεων. Αποδεδειγμένα με επίσημα έγγραφα του υπουργείου όλες οι ακυρώσεις ήταν παράτυπες και εγώ θα πρόσθετα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και οσμή παρανομίας.

Ακούω συνέχεια για ποιοτικότερη ναυτική εκπαίδευση, για ναυτοδασκάλους με προσόντα που πρέπει να υπάρχουν στις σχολές και φέτος (όπως και πέρυσι δηλαδή) απορρίφθηκαν δύο από τους καλύτερους κατά γενική ομολογία καθηγητές, ο κ. Μιγαδάκης και ο κ. Μανωλάκος: Πλοίαρχοι Α, με μεγάλη εμπειρία στη θάλασσα και στην εκπαίδευση και με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια (έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν κριθεί ικανοί να διδάσκουν) και οι δύο. Είχαν λοιπόν όλα τα προσόντα σύμφωνα με την προκήρυξη, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις όλων σας.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ 
ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Παρουσιάζει ενδιαφέρον να ερευνηθεί ποιοι Πλοίαρχοι προτιμήθηκαν έναντι αυτών (τα στοιχεία υπάρχουν από τα αναρτημένα δημοσίως αποτελέσματα).

Οι υπόλοιπες ειδικότητες, άργησαν πολύ, με αποκορύφωμα τους τεχνικούς και τους ιατρούς, γιατί είχαν ακυρώσει το σύνολο των υποψηφίων και μάλιστα για σκανδαλωδώς ανυπόστατους λόγους.

Οι προσλήψεις του γιατρού των τεχνικών και του ναυπηγού πραγματοποιήθηκαν τελικά 26.10.2016, δηλαδή δύο μήνες περίπου από την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εσάς είναι η μη πραγματοποίηση εμβόλιμων εξετάσεων για την ανανέωση του διπλώματος. Έχουν προταθεί και γραπτώς και προφορικώς αμέτρητες λύσεις, όμως συσσωρεύονται 150 άτομα σε μία αίθουσα την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να δοθούν τμηματικά, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν όλα και να παραδοθούν ταυτόχρονα. Γεγονός που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους Πλοιάρχους.

Από 03.11.16 που άρχισα να κάνω μαθήματα φέτος στο ΚΕΣΕΝ και δεδομένου ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2 εμβόλιμα σχολεία και 3 τα οποία ήταν κανονικά (ανεξάρτητα αν δε φαίνονται στο πρόγραμμα, ούτε στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής, μπορούν να το επιβεβαιώσουν περίπου 180 άτομα που έχουν συνολικά παρακολουθήσει ως σήμερα), θα μπορούσαν να είχαν έρθει σε εμβόλιμες ημερομηνίες (όπως έγινε και πέρυσι) οι Πλοίαρχοι οι οποίοι θέλουν ανανέωση του πιστοποιητικού και να λειτουργούσαν όλα όπως αρμόζει στο επάγγελμά σας: με αξιοπρέπεια. Την Κυριακή θα ήταν στη γραμματεία της σχολής, διορθωμένα όλα τα γραπτά και από Δευτέρα θα άρχιζε η διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών.

Όμως για λόγους που ενδεχομένως να μπορώ να φανταστώ, αλλά που δεν θα ήθελα να συμβαίνουν, ταλαιπωρούνται οι Πλοίαρχοι καθώς περιμένουν για μήνες ολόκληρους, να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν τα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται τεχνηέντως λανθασμένες εντυπώσεις.

Ελπίζω να σας βοήθησα να δείτε την αλήθεια και να είναι αφορμή για να βελτιωθούν οι καταστάσεις στο ΚΕΣΕΝ.

Κλείνοντας να σας ενημερώσω ότι περιμένουμε το διορισμό ως μόνιμων (ΙΔΑΧ) του κύριου Αμαριώτη Στέφανου (Πλοιάρχου Α) στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και του κυρίου Κωνσταντάρα (Μηχανικού Α) στο ΚΕΣΕΝ Μηχανικών. Έχει καθυστερήσει η πρόσληψη λόγω ενστάσεων (οι πληροφορίες λένε ανούσιων ενστάσεων). Ευχόμαστε όμως να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, γιατί η σοβαρότητα τους και η διάθεση τους θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων.

Επίσης με την καινούργια χρονιά αν και εφόσον το επιθυμείτε και αν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί, θα σας έχω νεότερα για δικάστική υπόθεση η οποία είναι σε εξέλιξη και αφορά σε παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, καθηγητή του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, που πιθανότατα να μπορέσει να μας εξηγήσει τα φαινομενικά ανεξήγητα.

Καλή συνέχεια στο έργο σας,
Ιατρός Μπακαλάκου Κωνσταντίνα.

________________________________________

ΣΧΟΛΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τα παραπάνω δεν τα γράφει κάποιος τυχάρπαστος. Τα γράφει μία επιστήμονας, η ιατρός Μπακαλάκου Κωνσταντίνα. Που έχει διδάξει στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων. Και ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί. Και τα γράφει δημόσια. Με ημερομηνία 2/12/2016.

Κάντε τώρα σύγκριση με αυτά που γράψαμε εμείς, στη δική μας ανακοίνωση για τα προβλήματα της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενάμιση χρόνο αργότερα:

- Την ανυπαρξία αδιάβλητου τρόπου πρόσληψης καθηγητών (όλα κανονίζονται από τριμελή επιτροπή εντός ΚΕΣΕΝ, δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει)

- Το κλίμα μηνύσεων και αναφορών! Που συμβαίνει ανάμεσα στο προσωπικό αλλά έχει δυσάρεστες προεκτάσεις και στους σπουδαστές.

Και βγήκαν κάποιοι και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως όλα έχουν καλώς στη συγκεκριμένη σχολή και τους αδικήσαμε. Μέχρι πως ασχολούμαστε με ίντριγκες και συνωμοσίες μας είπαν. Όταν τα χάλια ήταν γνωστά στους πάντες. Κι ο κόσμος το είχε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο καιρό μετά την ανάρτηση της επιστολής της, η κ. Μπακαλάκου παραιτήθηκε από το ΚΕΣΕΝ. Τυχαίο;

Στη θέση της προσελήφθη ο ιατρός κ. Λάζαρος Κεσίδης. Που και κείνος αντέδρασε σε όσα συνάντησε στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων. Αυτός δεν πρόλαβε καν να παραιτηθεί. Τον απέλυσαν! Και βρίσκεται ο άνθρωπος στα δικαστήρια για να αποδείξει πως δεν ήταν ελέφαντας.

Στο ενδιάμεσο είχε επίσης παραιτηθεί συναδέλφισσα συνταξιούχος Α΄ Πλοίαρχος. Η οποία και ζήτησε συνάντηση μαζί μας και ακούσαμε και από εκείνη τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη δουλειά της. Έφτασαν να την καλέσουν σε απολογία κι ενώ είχε ήδη παραιτηθεί για κάτι που γράφτηκε στον τοίχο της στο face book. Η γυναίκα, που άφησε κάποτε εποχή ως η πρώτη Ελληνίδα που ανέλαβε πλοιαρχία σε μεγάλο δεξαμενόπλοιο, φοβόταν και τον ίσκιο της από όσα είχε τραβήξει.  Τυχαίο και αυτό;

Και πώς γίνεται σε όλες τις υποθέσεις να συναντούμε το όνομα του ίδιου ανθρώπου; Του ίδιου που μας έστειλε κάποτε, τον καιρό που ακόμη μας παρουσιαζόταν ως Μεσσίας  που θα σώσει τη Ναυτική Εκπαίδευση, το ακόλουθο σημείωμα:

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
[...] πληροφορήφηκα εχθές ότι ο πρώην διευθυντής  του [...] κατέθεσε τα χαρτιά του για να προσληφθεί σαν ωρομίσθιος καθηγητής στην σχολή [...]  [...] Για το ποιος είναι ο [...] το ξέρουμε πάρα πολύ καλά, έχουν γραφτεί δύο άρθρα στην εφημερίδα το Ποντίκι έχει γίνει ΕΔΕ που του καταλογίζει ευθύνες επίσης μετά από έλεγχο των Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκε να κάνει μάθημα την ίδια ώρα σε τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παρόλα αυτά η Υπηρεσίες [...] φρόντισαν όχι μόνο να μην το τιμωρήσουν αλλά και να τον αφήσουν να φύγει χωρίς καμία ποινή και μάλιστα να πάει να ξανανοίξει μαγαζάκι όπως αυτός γουστάρει.
Καταλαβαίνω τις Υπηρεσίες που τον καλύπτουν (είναι πολλά τα λεφτά Άρη), [...] Η βρωμιά από την Ναυτικοί Εκπαίδευση ΔΕΝ θα φύγει ποτέ. Για του λόγου του αληθούς σας επισυνάπτω την ΕΔΕ και Το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων."


Κι όμως. Αυτός ο άνθρωπος που μιλάει για βρωμιά στη Ναυτική Εκπαίδευση, ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2018, ισχυρίστηκε πως έπρεπε να σώσει το κύρος του ΚΕΣΕΝ από τη δική μας επιστολή.  Και από το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να την προωθήσει στον Διοικητή του ΚΕΣΕΝ και στον Υπουργό Ναυτιλίας.  Πως δήθεν του συκοφαντούμε τη σχολή του!!! Αυτός που πρώτος μας ενημέρωσε για μαγαζάκια στη Ναυτική Εκπαίδευση, πως καθηγητές έχουν πιαστεί να διδάσκουν ταυτόχρονα σε τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα και πως οι υπηρεσίες καλύπτουν τέτοιες παρανομίες γιατί είναι πολλά τα λεφτά!!! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό  κεφάλα!!!


Μαρία Λαμπρίδου

Ανθυποπλοίαρχος Ε.Ν.



__________________________
Σχετικές αναρτήσεις

https://kapetanisses.blogspot.com/2018/05/blog-post.html

https://kapetanisses.blogspot.com/2018/05/blog-post_12.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Welcome onboard! Αφήστε μας το μήνυμά σας και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εκτός αν αλλού αρμενίζουμε... Οπότε κουράγιο μέχρι να καταπλεύσουμε και πάλι στο λιμάνι...

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΝ

Οικολογικό Περισκόπιο

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ



Ο ΟΡΚΟΣ


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ...


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ;


Στα μάτια σας, μας είπαν, βλέπουμε το μέλλον της Ναυτιλίας. (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Φικιώρης)

Μα το δικό μας μέλλον αποδείχτηκε κόλαση.

Τώρα τα ίδια τάζουν στα νέα κορίτσια για να τα πείσουν να πάνε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν για να ανακαλύψουν την ίδια κόλαση της ανεργίας. Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, αναζητώντας καράβι για πρακτική άσκηση, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κλειστές πόρτες των εταιρειών. Δεκάδες νέες καπετάνισσες κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο εξάμηνο της σχολής γιατί ο Ιούλιος μπήκε και καράβι δε βρήκαν. Πολλές ακόμη αναγκάστηκαν ήδη να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για τον ίδιο λόγο. Μα κανενός υπευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί.

Αντίθετα μας ζητούν να σκεφτούμε το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ και τα διαφυγόντα κέρδη για τον τουρισμό. Την ώρα που οι ναυτεργάτες, γυναίκες και άντρες, βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ. Και απαιτούν να μην απεργούμε, να μην αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Είμαστε υποχρεωμένες να μην υπακούσουμε. Το δις εξαμαρτείν δεν αρμόζει ούτε στις γυναίκες. Και ειδικά σε καπετάνισσες.

Ορκιστήκαμε για καπετάνισσες. Όχι για νέες Ιφιγένειες. Και αυτόν τον όρκο θα τιμήσουμε. Καπετάνισσες στη θάλασσα και καπετάνισσες στη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Και να ληφθούν μέτρα ώστε να μη σβήσει ο θεσμός τριάντα χρόνων. Το μέλλον της ναυτιλίας ανήκει και σε μας. Όχι γιατί μας το έταξε ένας υπουργός μα γιατί έχουμε κι εμείς προσφέρει τον ιδρώτα μας για την ελληνική ναυτιλία.

Τώρα όμως με την άρση του καμποτάζ και τον αφανισμό των ελλήνων ναυτεργατών που θα σημάνει, το ΝΑΤ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους ναυτεργάτες τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους;

Γι' αυτό στον αγώνα κατά της άρσης του καμποτάζ είμαστε όλοι ενωμένοι. Άντρες και γυναίκες. Παλιές και νέες καπετάνισσες. Και είναι ο αγώνας αυτός αγώνας επιβίωσης.

Μη μας ζητάτε λοιπόν να σκεφτούμε το Ζενίθ. Γιατί αυτός που βρίσκεται στο ναδίρ δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει αν αγωνιστεί. Εκτός από τις αλυσίδες του.

Βίρα λοιπόν τις άγκυρες! Κι ας σπάσουν και οι καδένες. Για το μέλλον που ονειρευτήκαμε και δικαιούμαστε μετά από τριάντα χρόνια να ζήσουμε. Την καταξίωση του θεσμού της ελληνίδας καπετάνισσας.

Έτσι τιμούμε εμείς την επέτειο των τριάντα χρόνων από την αποφοίτηση. Με αγώνες!

Εκεί, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Που η ακηδία όλων μας ξεμπάρκαρε.

Είναι η ώρα να μας ξαναβρούν μπροστά τους. Και η ώρα να σταματήσουν να ξεγελάν κι άλλες αθώες κοπέλες με κούφιες υποσχέσεις. Η ώρα να βγει ο θεσμός από την κόλαση.

Τριάντα χρόνια μετά ξέρουμε καλά γιατί μας άνοιξαν την πόρτα της ναυτιλίας. Χωρίς καν να το ζητήσουμε εμείς. Τώρα νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να την ξανακλείσουν. Ωραία λοιπόν. Στις δικές τους κλειστές πόρτες απαντάμε με κλειστά λιμάνια. Δίκαιο δεν είναι;

Ή όλοι μαζί στο ζενίθ ή όλοι μαζί στο ναδίρ. Δεν μπορεί η μεν ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο και να ανθοφορεί και οι έλληνες ναυτεργάτες να πετιούνται στον καιάδα. 85.000 έλληνες ναυτικοί το 1980, λιγότεροι από 20.000 σήμερα. Μιλάνε οι αριθμοί. Κόντρα στους αριθμούς για τα διαφυγόντα κέρδη από το Ζενίθ και το κάθε Ζενίθ. Και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απαιτούμε λοιπόν από την Πολιτεία να θέσει στο ζενίθ της τον άνθρωπο. Ζητάμε να πάρει πίσω την άρση του καμποτάζ και να θεσμοθετήσει μέτρα στήριξης τόσο των ελλήνων ναυτεργατών όσο και της γυναίκας ναυτεργάτριας.

Ζητάμε πολλά; Όχι! Ζητάμε μόνο να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια που χωρίς καμία στήριξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό της ελληνίδας καπετάνισσας. Και που παρά τις αντιξοότητες έχουμε σήμερα να καμαρώνουμε αρκετές συναδέλφισσες σε βαθμό υποπλοιάρχου αλλά και πρώτου πλοιάρχου.

Αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε ισάξια με τους άντρες συναδέλφους στις γέφυρες των πλοίων. Και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ούτε διακρίσεις εξαιτίας του φύλου μας ούτε και άλλη εκμετάλλευση των γυναικών ναυτικών με στόχο να χτυπηθεί συνολικά το ναυτεργατικό κίνημα. Σας είπαμε, ξέρουμε γιατί μας ανοίξατε την πόρτα. Δε μας κάνατε χάρη.

Μας βάλατε στα καράβια για τον ίδιο λόγο που τώρα βάζετε τους αλλοδαπούς. Χωρίς να νοιάζεστε αν θα τα καταφέρουμε επαγγελματικά. Μας θέλατε το πολύ πολύ για ανθυποπλοιάρχους. Δεν περιμένατε πως θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Επιδιώκατε να δημιουργήσετε ζευγάρια ναυτικών. Να μένουμε περισσότερο στο πλοίο, να δεχόμαστε μικρότερους μισθούς για να μας ναυτολογήσετε μαζί. Κι όταν τα σχέδιά σας βγήκαν όλα πλάνα, βιαστήκατε να μας κλείσετε την πόρτα. Προτιμώντας τους αλλοδαπούς.

Ε, σας λέμε ότι και αυτό το σχέδιο πλάνη θα βγει. Θα φροντίσουν οι ναυτεργάτες γι' αυτό. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα. Γιατί αυτό και μόνο μας στήριξε αταλάντευτα τριάντα τόσα χρόνια. Αν μη τι άλλο χρωστάμε τώρα να ανταποδώσουμε.

Γιατί αχάριστες οι ελληνίδες καπετάνισσες δεν είναι. Και το ξέρετε. Όπως αγαπήσαμε τα καράβια σας όταν μας δώσατε την ευκαιρία να εργαστούμε , και υπερβάλαμε εαυτούς για να σταθούμε αντάξιες, ίδια τώρα τιμούμε τα τριάντα χρόνια της παρουσίας μας υποστηρίζοντας ολόψυχα τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στο κάτω κάτω δε μας αφήσατε άλλο δρόμο. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι η μόνη μας ελπίδα να μη σβήσει ο κλάδος μας. Και να μην πάνε στράφι τριάντα χρόνια προσπάθειας και θυσίας.