BLOG ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

Χουβαρντού η κ. Διαμαντοπούλου χάρισε νέους φόρους στους εφοπλιστές!

Μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να το έπαιζε σκληρή ως υπουργός Παιδείας και να έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό στα Πανεπιστήμια πως θα τους κόψει τη χρηματοδότηση, όμως από τη νέα της θέση - στο Ναυτιλίας κλπ - εμφανίζεται χουβαρντού με τα φτωχαδάκια τους εφοπλιστές!

Και ιδού η είδηση από τη Ναυτεμπορική:

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2171132  27/04/2012
Να μην παρακρατείται από την εφορία το 70% της επιχορήγησης που δίνεται στις ναυτιλιακές εταιρείες για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου. 
Ως προϋπόθεση τέθηκε τα εν λόγω ποσά να διατίθενται για την μισθοδοσία των πληρωμάτων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.


Τους χαρίζει λοιπόν φόρους και στην ουσία τους χαρίζει χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Αυτού του λαού που αν δεν πληρώσει χαράτσι για το ίδιο του το σπίτι, του κόβουν το ρεύμα. Γιατί έτσι λένε απαιτεί η τρόικα!

Αλήθεια, αυτή η κυρα - τρόικα δεν έχει αντίρρηση να χαρίζονται τόσα χρήματα στους εφοπλιστές; Και το μόνο που τη νοιάζει είναι να αφήσει χωρίς ρεύμα ακόμη και τις γριούλες με τις φτωχικές συντάξεις;

Την ίδια ώρα μάλιστα ο κ. Γερουλάνος, σύντροφος της κ. Διαμαντοπούλου και υπουργός Πολιτισμού τόσο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και στου κ. Παπαδήμου, ξεσπαθώνει στα τελεβίζια κατά του ομοτράπεζού του στο υπουργικό συμβούλιο, κ. Μπαμπινιώτη, υπουργού Παιδείας. Γιατί ο κ. Μπαμπινιώτης χάλασε την παράδοση της κ. Διαμαντοπούλου για σκληρή γραμμή στις επιχορηγήσεις των πανεπιστημίων και τόλμησε σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό να τους δώσει κάτι ψίχουλα να τα βγάλουν πέρα τουλάχιστον με τα βασικά λειτουργικά τους έξοδα.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=455569

Λέξη όμως δεν τον ακούσαμε να λέει για όσα σκόρπισε η κ. Διαμαντοπούλου στους εφοπλιστές!

Αυτή είναι η λογική του ΠΑΣΟΚ. Που διεκδικεί και την ψήφο μας σε λίγες μέρες. Να κόβουν από το λαό και από την παιδεία ακόμη των παιδιών μας και να τα δίνουν στο κεφάλαιο και μάλιστα στο εφοπλιστικό!

Όσο για τις προϋποθέσεις... πως τάχα θα πληρωθούν μισθοί απ' αυτά. Σε ποιους; Σε Έλληνες ναυτεργάτες; Ή θα πληρώνει ο Έλληνας για να ναυτολογεί ο κάθε εφοπλιστής χαμηλόμισθους αλλοδαπούς;

Και γιατί αφού εμείς θα πληρώνουμε τα έξοδα να μην μπει προϋπόθεση να προσλαμβάνουν και εκείνα τα έρμα τα παιδάκια των σχολών που έχουν λιώσει τις σόλες τους στην Ακτή Μιαούλη για να βρουν καράβι και εκπαιδευτικό ταξίδι και μόνο κλειστές πόρτες συναντούν το τελευταίο διάστημα;

Ποια παιδάκια... εδώ η κ. Διαμαντοπούλου βιάζεται να ιδιωτικοποιήσει τη ναυτική εκπαίδευση. Σιγά μη νοιαστεί για την τύχη των σπουδαστών των δημοσίων ΑΕΝ.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=62050

Παντού και σε όλα προηγούνται οι ιδιώτες και όχι το δημόσιο συμφέρον. Και με πρόσχημα πως δε φτάνουν λέει τα λεφτά:


Η ναυτική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση έχει κόστος περίπου 17 εκατ. ευρώ ανά έτος. Το 70% (12 εκατ. ευρώ) καλύπτεται από το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης ΚΝΕ και το 30% (5 εκατ. ευρώ) από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΝ.
Στο διανυόμενο εκπαιδευτικό έτος 2011 - 2012, η κατάσταση του ΚΝΕ είναι ελλειμματική (3,5-4 εκατ. ευρώ περίπου) σε σχέση με τα 12 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό φέτος η σίτιση ανεστάλη. 
 Όπως σημειώνει το πόρισμα η εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα προϋπολογισμού, ήτοι κάλυψης ακόμα και των στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών. 
Για τους λόγους αυτούς στο πόρισμα προτείνεται η κατάργηση των μικρής δυναμικότητας περιφερειακών ΑΕΝ, στη βάση ενός σχήματος τεσσάρων ή πέντε σχολών διπλής κατεύθυνσης πλοιάρχων και μηχανικών. Πιο συγκεκριμένα θα πρόκειται για τις ΑΕΝ Ασπροπύργου, Μακεδονίας, Ηπείρου και Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτηθεί να δημιουργηθεί Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ Ηπείρου, η οποία σήμερα λειτουργεί μόνον Σχολή Πλοιάρχων.

Στην κυριολεξία λοιπόν κόβουν το ψωμί των παιδιών μας και με τα δικά μας χρήματα μπουκώνουν τους εφοπλιστές. Και θέλουν λέει και την ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή!

_________________________________________________________

Σχετικό με τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας υλικό θα βρείτε στον ακόλουθο συνδέσμο (για να ξέρουμε και για τι ποσά μιλάμε αλλά και πού πάνε τα λεφτά...  και με ποιον τρόπο ξεπληρώνουν οι εφοπλιστές στους πολιτικούς μας τις χάρες - τις με ξένα κόλλυβα... )

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=150
[...] Την τελευταία πενταετία, οι Γεράσιμος Αγούδημος και Φώτης Μανούσης μοιράστηκαν μέσω των επιδοτήσεων περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας.[...]

[...] Από τις επιδοτήσεις...
Το 1986 ο καπετάν Μάκης έγινε ιδιαίτερα γνωστός, όταν έκανε δηλώσεις με τις οποίες στήριζε τις επιλογές της τότε κυβέρνησης και του τότε υπουργού Ναυτιλίας Στάθη Αλεξανδρή. Λίγους μήνες αργότερα υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας γίνεται ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Τότε ο Γερ. Αγούδημος μπαίνει δυνατά στην ακτοπλοΐα, αφού εξασφάλισε δύο άδειες σκοπιμότητας για τη δρομολόγηση πλοίων στα νησιά (τότε η απόκτηση άδειας σκοπιμότητας ισοδυναμούσε με… χρυσάφι στην κλειστή ακτοπλοϊκή αγορά).
Όμως οι κυβερνητικές διευκολύνσεις δεν σταμάτησαν εδώ. Σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοϊκής αγοράς, με άλλες υπουργικές αποφάσεις των τότε υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η αγορά των δύο πλοίων εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο (1262/82) και ο κ. Αγούδημος πήρε επιχορήγηση 700 εκατομμύρια
δραχμές για το πλοίο «Νταλιάνα» και δάνειο 440 εκατομμυρίων δραχμών
, ενώ η συμμετοχή του ανήλθε στα 250 εκατομμύρια δραχμές. Επιπλέον, συμπληρώνουν, για το «Μιλένα» πήρε επιχορήγηση 920 εκατομμυρίων δραχμών και δάνειο 314 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ η συμμετοχή του Κεφαλλονίτη εφοπλιστή στην
επένδυση ήταν 587 εκατ. δρχ.
Ο καπετάν Μάκης έχει χαράξει πλέον ανοδική ρότα στην ελληνική
ακτοπλοΐα. Το 1988 ίδρυσε την G.A. Ferries, εξασφάλισε άλλες δύο άδειες σκοπιμότητας και δρομολόγησε τα πλοία «Ροδάνθη» και «Δημητρούλα», ενώ πήρε ακόμη άλλες τέσσερις άδειες και απέκτησε ισχυρή παρουσία σ’ όλο το Αιγαίο.
... στην υποστολή
Το 1993, ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Αλέξανδρος Παπαδόγγονας δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του εφοπλιστή για τη δρομολόγηση ενός πλοίου του. Ο καπετάν Μάκης άστραψε και βρόντηξε. Οπως θυμούνται ναυτιλιακοί παράγοντες, δεν δίστασε να πραγματοποιήσει ακόμη και τελετή υποστολής της ελληνικής σημαίας από το πλοίο «Ρομίλντα» στο λιμάνι του Πειραιά.
Με την αλλαγή της κυβέρνησης, (σ.σ. κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Αντρέα Παπανδρέου επικεφαλής)  αργότερα τον ίδιο χρόνο οι εταιρίες
του απέσπασαν τη χορήγηση άλλων τριών αδειών σκοπιμότητας.
Ο καπετάν Μάκης δρομολόγησε ισάριθμα πλοία με λιμάνια προσέγγισης τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, καλύπτοντας και τα μικρά νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου. [...]

[...] "Εξωστρεφής σε σημείο παρεξηγήσεως, ακραίος στις φιλίες και στις έχθρες του, εργατικός ως αυτοδημιούργητος, γλαφυρός και εκρηκτικός, ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος έζησε μια ζωή γεμάτη πάθη. Ο μέχρι πρότινος, απόλυτος άρχων των άγονων γραμμών στην Ελλάδα λέγεται ότι δεν συνήθιζε να ξενυχτάει μόνο στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων όπου έκλεινε τις δουλειές του, αλλά και στις μεγάλες πίστες της παραλιακής, κυρίως την περίοδο της αυτοκρατορίας του. Ήταν εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, που το αγαπημένο παιδί του ΠαΣοΚ της εποχής, ίδρυε την G.Α. Ferries και ζούσε τις απολαύσεις του σύγχρονου νυχτερινού lifestyle: σπασίματα πιάτων, λουλουδοπόλεμο και ζεϊμπεκιές.
Πλοίο του Γεράσιμου Αγούδημου θρυλείται ότι υπήρχε πάντα στη διάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου για να τον μεταφέρει ή για να συνοδεύσει το καράβι με το οποίο ταξίδευε στην Τήνο. Η σχέση του με τον «αείμνηστο Ανδρέα» ήταν όντως ιδιαίτερα στενή, αλλά ο ίδιος αρνείται ρητώς ότι βάφτισε το πολυσυζητημένο «Δημητρούλα» από τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.[...]


Αυτά τα ολίγα και δεν έχετε παρά να αναζητήσετε στο διαδίκτυο και πολλά ακόμη. Για τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών. Να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Ποιοι ακριβώς έφαγαν τα λεφτά και τώρα η πατρίδα στενάζει. Κι αφήστε τον κ. Πάγκαλο να λέει πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!

___________________________

Άλλα άρθρα για το θέμα

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4910996

Προκλητικές επιδοτήσεις στους εφοπλιστές

http://www.iospress.gr/texts_2011/20110701-2.htm


Οι Ελληνες εφοπλιστές και η κρίση -  Στη θάλασσα λεφτά υπάρχουν! της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ

http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100530.htm

OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ


4 σχόλια:

 1. Ελπίζει, προφανώς, με τον τρόπο αυτόν η κα υπουργός, να ενισχυθεί & από τους εφοπ(λου)ληστές. Άκαρπες προσπάθειες τις τελευταίας ώρας.

  Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σου, Εξάντα μου! Χαιρετισμούς στα πέλαγα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Δανάη,
   προς άρσην παρεξηγήσεων, με το nickname Exantas υπάρχουμε τόσο εμείς http://theexantas.blogspot.com/
   όσο και ο καπετάν Χρήστος http://captain-christos.blogspot.com/ με το ελληνικό Εξάντας. Ευπρόσδεκτοι οι χαιρετισμοί στα πέλαγα & τους ανταποδίδουμε.....

   Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

   Διαγραφή
 3. Πολύ χρήσιμη η διευκρίνιση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Welcome onboard! Αφήστε μας το μήνυμά σας και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εκτός αν αλλού αρμενίζουμε... Οπότε κουράγιο μέχρι να καταπλεύσουμε και πάλι στο λιμάνι...

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΝ

Η ώρα σε όλο τον κόσμο

Οικολογικό Περισκόπιο

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗΟ ΟΡΚΟΣ


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ...


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ;


Στα μάτια σας, μας είπαν, βλέπουμε το μέλλον της Ναυτιλίας. (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Φικιώρης)

Μα το δικό μας μέλλον αποδείχτηκε κόλαση.

Τώρα τα ίδια τάζουν στα νέα κορίτσια για να τα πείσουν να πάνε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν για να ανακαλύψουν την ίδια κόλαση της ανεργίας. Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, αναζητώντας καράβι για πρακτική άσκηση, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κλειστές πόρτες των εταιρειών. Δεκάδες νέες καπετάνισσες κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο εξάμηνο της σχολής γιατί ο Ιούλιος μπήκε και καράβι δε βρήκαν. Πολλές ακόμη αναγκάστηκαν ήδη να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για τον ίδιο λόγο. Μα κανενός υπευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί.

Αντίθετα μας ζητούν να σκεφτούμε το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ και τα διαφυγόντα κέρδη για τον τουρισμό. Την ώρα που οι ναυτεργάτες, γυναίκες και άντρες, βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ. Και απαιτούν να μην απεργούμε, να μην αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Είμαστε υποχρεωμένες να μην υπακούσουμε. Το δις εξαμαρτείν δεν αρμόζει ούτε στις γυναίκες. Και ειδικά σε καπετάνισσες.

Ορκιστήκαμε για καπετάνισσες. Όχι για νέες Ιφιγένειες. Και αυτόν τον όρκο θα τιμήσουμε. Καπετάνισσες στη θάλασσα και καπετάνισσες στη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Και να ληφθούν μέτρα ώστε να μη σβήσει ο θεσμός τριάντα χρόνων. Το μέλλον της ναυτιλίας ανήκει και σε μας. Όχι γιατί μας το έταξε ένας υπουργός μα γιατί έχουμε κι εμείς προσφέρει τον ιδρώτα μας για την ελληνική ναυτιλία.

Τώρα όμως με την άρση του καμποτάζ και τον αφανισμό των ελλήνων ναυτεργατών που θα σημάνει, το ΝΑΤ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους ναυτεργάτες τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους;

Γι' αυτό στον αγώνα κατά της άρσης του καμποτάζ είμαστε όλοι ενωμένοι. Άντρες και γυναίκες. Παλιές και νέες καπετάνισσες. Και είναι ο αγώνας αυτός αγώνας επιβίωσης.

Μη μας ζητάτε λοιπόν να σκεφτούμε το Ζενίθ. Γιατί αυτός που βρίσκεται στο ναδίρ δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει αν αγωνιστεί. Εκτός από τις αλυσίδες του.

Βίρα λοιπόν τις άγκυρες! Κι ας σπάσουν και οι καδένες. Για το μέλλον που ονειρευτήκαμε και δικαιούμαστε μετά από τριάντα χρόνια να ζήσουμε. Την καταξίωση του θεσμού της ελληνίδας καπετάνισσας.

Έτσι τιμούμε εμείς την επέτειο των τριάντα χρόνων από την αποφοίτηση. Με αγώνες!

Εκεί, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Που η ακηδία όλων μας ξεμπάρκαρε.

Είναι η ώρα να μας ξαναβρούν μπροστά τους. Και η ώρα να σταματήσουν να ξεγελάν κι άλλες αθώες κοπέλες με κούφιες υποσχέσεις. Η ώρα να βγει ο θεσμός από την κόλαση.

Τριάντα χρόνια μετά ξέρουμε καλά γιατί μας άνοιξαν την πόρτα της ναυτιλίας. Χωρίς καν να το ζητήσουμε εμείς. Τώρα νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να την ξανακλείσουν. Ωραία λοιπόν. Στις δικές τους κλειστές πόρτες απαντάμε με κλειστά λιμάνια. Δίκαιο δεν είναι;

Ή όλοι μαζί στο ζενίθ ή όλοι μαζί στο ναδίρ. Δεν μπορεί η μεν ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο και να ανθοφορεί και οι έλληνες ναυτεργάτες να πετιούνται στον καιάδα. 85.000 έλληνες ναυτικοί το 1980, λιγότεροι από 20.000 σήμερα. Μιλάνε οι αριθμοί. Κόντρα στους αριθμούς για τα διαφυγόντα κέρδη από το Ζενίθ και το κάθε Ζενίθ. Και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απαιτούμε λοιπόν από την Πολιτεία να θέσει στο ζενίθ της τον άνθρωπο. Ζητάμε να πάρει πίσω την άρση του καμποτάζ και να θεσμοθετήσει μέτρα στήριξης τόσο των ελλήνων ναυτεργατών όσο και της γυναίκας ναυτεργάτριας.

Ζητάμε πολλά; Όχι! Ζητάμε μόνο να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια που χωρίς καμία στήριξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό της ελληνίδας καπετάνισσας. Και που παρά τις αντιξοότητες έχουμε σήμερα να καμαρώνουμε αρκετές συναδέλφισσες σε βαθμό υποπλοιάρχου αλλά και πρώτου πλοιάρχου.

Αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε ισάξια με τους άντρες συναδέλφους στις γέφυρες των πλοίων. Και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ούτε διακρίσεις εξαιτίας του φύλου μας ούτε και άλλη εκμετάλλευση των γυναικών ναυτικών με στόχο να χτυπηθεί συνολικά το ναυτεργατικό κίνημα. Σας είπαμε, ξέρουμε γιατί μας ανοίξατε την πόρτα. Δε μας κάνατε χάρη.

Μας βάλατε στα καράβια για τον ίδιο λόγο που τώρα βάζετε τους αλλοδαπούς. Χωρίς να νοιάζεστε αν θα τα καταφέρουμε επαγγελματικά. Μας θέλατε το πολύ πολύ για ανθυποπλοιάρχους. Δεν περιμένατε πως θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Επιδιώκατε να δημιουργήσετε ζευγάρια ναυτικών. Να μένουμε περισσότερο στο πλοίο, να δεχόμαστε μικρότερους μισθούς για να μας ναυτολογήσετε μαζί. Κι όταν τα σχέδιά σας βγήκαν όλα πλάνα, βιαστήκατε να μας κλείσετε την πόρτα. Προτιμώντας τους αλλοδαπούς.

Ε, σας λέμε ότι και αυτό το σχέδιο πλάνη θα βγει. Θα φροντίσουν οι ναυτεργάτες γι' αυτό. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα. Γιατί αυτό και μόνο μας στήριξε αταλάντευτα τριάντα τόσα χρόνια. Αν μη τι άλλο χρωστάμε τώρα να ανταποδώσουμε.

Γιατί αχάριστες οι ελληνίδες καπετάνισσες δεν είναι. Και το ξέρετε. Όπως αγαπήσαμε τα καράβια σας όταν μας δώσατε την ευκαιρία να εργαστούμε , και υπερβάλαμε εαυτούς για να σταθούμε αντάξιες, ίδια τώρα τιμούμε τα τριάντα χρόνια της παρουσίας μας υποστηρίζοντας ολόψυχα τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στο κάτω κάτω δε μας αφήσατε άλλο δρόμο. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι η μόνη μας ελπίδα να μη σβήσει ο κλάδος μας. Και να μην πάνε στράφι τριάντα χρόνια προσπάθειας και θυσίας.