BLOG ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς το παρόν δε θέλουμε να τον καταγγείλουμε επώνυμα.

Προς το παρόν δε θέλουμε ούτε τον ακριβή χώρο εργασίας του να αναφέρουμε και να πάρουν τα σκάγια και άλλους.

Πρόκειται πάντως για καθηγητή σε "τμήμα" που σπουδάζουν ναυτικοί προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο απαραίτητο "χαρτί" για το επάγγελμά τους. Και τμήμα δημόσιας σχολής.

Και ρωτάμε. Από ποιον νόμο επιτρέπεται ο "κύριος" αυτός να υποδέχεται τις καπετάνισσες που αναγκάζονται να σπουδάσουν εκεί με δηλώσεις πως αυτός στο τμήμα του θέλει μόνο καπεταναίους με ...ρχίδια;  Επιλέξει! Και να απαιτεί μάλιστα να περάσουν οι γυναίκες καπετάνισσες  έξω από την αίθουσα! Όχι χάριν αστειότητας έστω που και πάλι θα ήταν απαράδεκτη.

Από ποιον νόμο επιτρέπεται ο "κύριος" αυτός να κάνει πολιτική προπαγάνδα εντός δημόσιας σχολής υπέρ της Χρυσής Αυγής;  Και παράλληλα να κοκορεύεται πως είχε κόψει σπουδαστή που ήταν του ΚΚΕ και να συκοφαντεί επιπλέον και το ΚΚΕ πως τον πήρε και τον απειλούσε λέει αλλά αυτός βράχος! τον έκοψε τον κομμουνιστή!

Από ποιον επίσης νόμο επιτρέπεται στις εξετάσεις που έγιναν στη σχολή αυτή προχτές την Τρίτη να παίρνει με το έτσι θέλω τα γραπτά στις 13.30 ενώ ο χρόνος εξέτασης έληγε μια ώρα αργότερα; Και να πεις τα πήρε και πέρασαν όλοι; Όχι βέβαια. Σε όλα τα άλλα κατορθώματά του είναι και το κόψιμο αβέρτα στις εξετάσεις. Ακόμη και δέκα φορές κομμένοι έδιναν προχτές την Τρίτη! Ούτε για πτυχίο Ιατρικής να έδιναν οι φουκαράδες οι ναυτικοί...

Κι άσε πια το καψόνι να σβήνει τα δεδομένα της απάντησης των σπουδαστών από τα μηχανήματα και όχι μόνο μία φορά... γιατί λέει αυτό μπορεί να τους συμβεί και στο καράβι!!! και να αναγκάζονται οι εξεταζόμενοι να γράφουν και να ξαναγράφουν και αυτός να γελάει!!!!

Ποιος επίσης του δίνει το δικαίωμα να λέει μέσα στο μάθημα χυδαία ανέκδοτα αναφέροντας με τον ποιο χυδαίο τρόπο ακόμη και τα γεννητικά όργανα και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα με προσωπικές αναφορές ακόμη και στις παρούσες συναδέλφισσες;

Οι καταγγελίες σε βάρος του δεν έχουν τελειωμό. Ο τύπος το παίζει και καρφί στις εταιρείες. Και αυτό το δικαίωμα το παίρνει από μόνος του. Και ενημερώνει για τις επιδόσεις των σπουδαστών τα αφεντικά παραβλέποντας ότι πρόκειται για προσωπικά τους δεδομένα.

Δε θα κάνουμε το ίδιο λάθος να παραθέσουμε εδώ τα δικά του στοιχεία. Ξέρουμε όμως τα πλήρη στοιχεία του και αν δεν τον συμμαζέψουν οι ανώτεροί του (που φαίνεται να γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά τον αφήνουν να κάνει ό,τι θέλει) θα προχωρήσουμε όπου δει σε επώνυμη πλέον καταγγελία και με υπογραφές.

Καταγγελία που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα και όποιον άλλον είναι υπεύθυνος για το χώρο αυτό. Και συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο χώρο ευθύνης του και δεν μπορεί να τα ελέγξει. Με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη σχολή να έχει καταντήσει τσιφλίκι του "κυρίου" αυτού και να συμπεριφέρεται στους ναυτικούς λες και βρισκόμαστε στον καιρό των ραγιάδων. Λες και η πολιτεία αυτή δεν έχει νόμους. Λες και του ανήκουν οι τύχες των ανθρώπων που έχουν την ατυχία να σπουδάσουν εκεί.

Μαζέψτε τον λοιπόν. Και το μόνο που θα πούμε είναι πως δεν πρόκειται για σχολή δοκίμων, για ΑΕΝ. Αλλά για σχολή που σπουδάζουν απόφοιτοι πλέον και επομένως επαγγελματίες.

5 σχόλια:

  1. Κάνετε μεγάλο λάθος που δίνεται χρόνο ανοχής. Το λάθος πρέπει να τιμωρείται όταν γίνεται. Η ανοχή στο λάθος, θα το κάνει μεγαλύτερο. Δεν είναι δημοκρατική, ούτε πολιτισμένη αντίδραση η προειδοποίηση. Αδιανόητη συμπεριφορά και μάλιστα αντιεκπαιδευτική που θα αναπαράξει όμοιες συμπεριφορές και μάλιστα πολλαπλάσιες... Είναι λάθος η όποια ανοχή στην εκπαίδε3υση. Παρακαλώ να το ξαναδείτε, γιατί με την ανοχή μας γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο λάθος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε εμείς οι τιμωροί. Ξέρουμε ότι η οικεία διεύθυνση του τμήματος γνωρίζει τη συμπεριφορά αυτού του "κυρίου" και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα πάρει μέτρα. Αλλιώς θα επανέλθουμε δριμύτερες και σίγουρα όχι μέσω διαδικτύου. Επώνυμα και επίσημα θα γίνει η καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου στο συγκεκριμένο μπλογκ καταγγέλλεται ότι εισηγητές σεμιναρίων και μέλη εκπαιδευτικής κοινότητος πολλάκις αναφέρονται εις τα γεννητικά όργανα κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.
    Αν αποκλείσουμε ,οι εν λόγω εισηγητές να έχουν μετεγγραφεί από σχολές όπως την Ιατρική η την Γεωπονική σχολή η ακόμα και από σχολές ζωοτεχνολογίας όπου όχι μόνο ή αναφορά αλλά και η αφή των γεννητικών οργάνων αποτελεί σοβαρή εκπαιδευτική ύλη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιολόγησης του προς πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.
    Δυστυχώς οι γλίσχροι παρεχόμενοι μισθοί σε συνδυασμό με το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς και την καθεστηκυία υπαλληλική νοοτροπία , αυτομάτως αποκλείουν από την διαδικασία υποβολής αιτήσεως δια πρόσληψη, ατόμων παραγωγικών, με κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, με δημοσιεύσεις σε έγκριτες ιστοσελίδες του χώρου, άτομα τα οποία θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τις ακαδημίες σε πραγματικές ακαδημαϊκές κοινότητες. Αντί αυτού έχουμε την κατάσταση την οποία περιγράφει το μπλόγκ.
    Το αναφερθέν περιστατικό ας αποτελέσει τροφή δια την σκέψη και στο γιατί στα φυτώρια της Ελληνικής ναυτιλίας ενδημούν συμπεριφορές οι οποίες άπτονται της ψυχιατρικής επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά ευχαριστούμε, dt, για το σχόλιο που αφήσατε. Αν μη τι άλλο χαρήκαμε στο κείμενό σας τη σωστή χρήση της γλώσσας μας (κάτι που δυστυχώς σπανίζει στο διαδίκτυο) και οπωσδήποτε συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό που θέσατε.

    Όμως ας μην αδικούμε το χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης. Αφενός γνωρίζω εξαίρετους εκπαιδευτικούς που πρόσφεραν ή και προσφέρουν ακόμη τις υπηρεσίες τους στο χώρο αυτό, πχ το διευθυντή σπουδών της δικής μου σχολής (ΑΔΣΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ) τον ΚΥΡΙΟ Λεωνίδα Γαβαλά που τριάντα και πλέον χρόνια αργότερα εξακολουθούμε να τον θεωρούμε όχι μόνο ΔΑΣΚΑΛΟ μας με όλα τα γράμματα κεφαλαία αλλά και πατέρα μας. Κι ας ήμασταν οι πρώτες γυναίκες που φοιτήσαμε σε δημόσια σχολή πλοιάρχων. Ουδέποτε ακούσαμε από το στόμα του οτιδήποτε αρνητικό για την επιλογή μας. Αντίθετα στάθηκε στο πλευρό μας με κάθε τρόπο και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας.

    Και όμοια έχουμε να θυμόμαστε με αγάπη και τους άλλους καθηγητές μας. Και υψηλό επαγγελματικό στάτους διέθεταν και ήθος. Μικρή παραφωνία (για να μιλάμε με απόλυτη ειλικρίνεια και να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις) ήταν μόνο ένας εξωτερικός συνεργάτης της σχολής που μας δίδασκε πρώτες βοήθειες. Όχι όμως κάτι το χυδαίο... απλά δεν ήταν η συμπεριφορά του η απόλυτα αρμόζουσα για κάποιον που διδάσκει. Και πιο πολύ έχουμε να γελάμε με τα καμώματά του παρά να τον κακίζουμε.

    Βέβαια ήταν ο Γαβαλάς κέρβερος σε ζητήματα ηθικής τάξης και δε θα μπορούσε κανένας να παρεκτραπεί χωρίς να πάρει πόδι την ίδια ώρα από τη σχολή.

    Σήμερα όμως ακούμε από τις "δοκίμισσες" κυρίως τρελά πράγματα. Κοπέλες που φτάνουν στα όριά τους από τις συμπεριφορές που υφίστανται. Και κανείς δε σταματά αυτές τις συμπεριφορές. Γιατί; Δεν μπορεί όλοι μέσα στις σχολές να είναι τέτοιοι άνθρωποι. Οι άλλοι, οι σωστοί, γιατί δεν κάνουν κάτι; Άρα κάποιο θεσμικό πρόβλημα υπάρχει. Και δεν τολμούν ίσως να συγκρατήσουν αυτούς τους λίγους που επιδεικνύουν κτηνώδη συμπεριφορά. Γιατί για μένα, τον φορολογούμενο πολίτη, είναι κτηνώδες να μαθαίνω ότι ένα κορίτσι που το έχω υπό την προστασία μου από τον καιρό ακόμη που ήταν πρωτοετής σπουδάστρια, και έχω σήμερα να καμαρώνω για τις επιτυχίες της και στις σπουδές της και στα ταξίδια της, πάει να πάρει ένα απαραίτητο για την εξέλιξή της χαρτί και δέχεται τη συμπεριφορά που ανέφερα: "Εγώ εδώ θέλω μόνο καπεταναίους με ...ρχίδια". Δεν τον πληρώνουμε αυτόν τον "κύριο" για να μιλάει έτσι στα παιδιά μας. Κι ούτε έχει κανένα δικαίωμα να απαιτεί να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι γυναίκες ναυτικοί. Δεν είναι τσιφλίκι του η ναυτική εκπαίδευση.

    Ξέρω ότι στον ίδιο χώρο εργάζονται και γυναίκες εκπαιδευτικοί, παλιές καπετάνισσες. Το παράπονό μου είναι που δεν βάζουν φρένο στο συνάδελφό τους. Δεν υπερασπίζονται όπως και όσο θα έπρεπε τα νέα κορίτσια. Παρά μόνο τις συμβουλεύουν να δείξουν υπομονή! Ε, όχι! Τα νέα κορίτσια δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν. Φοβούνται και καλά κάνουν μην μπουν σε μπλακ λιστ και αναγκάζονται να καταπίνουν τις προσβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνες όμως, οι έμπιστες της πολιτείας για την αγωγή των νέων, τι φοβούνται και δεν καταγγέλλουν στα ανώτερα όργανα της ναυτικής εκπαίδευσης τέτοιους παλιανθρώπους;

    Έτσι αυτό που βλέπουμε ως αναγκαιότητα πλέον είναι να δημιουργήσουμε ένα επίσημο σύνδεσμο γυναικών αποφοίτων ναυτικών σχολών. Κι εκεί που ένα νέο κορίτσι φοβάται τις μπλακ λιστ, να αναλαμβάνει ρόλο ο σύνδεσμος. Να καταγγέλλει επώνυμα και επίσημα τέτοια περιστατικά. Πάνε τριάντα τέσσερα χρόνια που η χώρα μας έβαλε σε εφαρμογή το θεσμό της γυναίκας αξιωματικού εμπορικών πλοίων. Δεν μπορεί και δε δικαιούται κανένας να υπονομεύει τις επιλογές της πολιτείας και μάλιστα άτομο που μισθοδοτείται για υπηρεσίες που άπτονται της υλοποίησης αυτού του θεσμού. Κι αν έχει ελάχιστη λογική αυτός ο "κύριος" θα καταλαβαίνει ελπίζω πως αν συνεχίσει τα ίδια θα βρεθεί υπόλογος όχι μόνο σε πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στη δικαιοσύνη και με βαρύτατες κατηγορίες. Αυτός και όποιος άλλος συμπεριφέρεται παρόμοια. Ας τους μαζέψουν λοιπόν. Εμείς εξαντλήσαμε την καλοσύνη μας με το παρόν άρθρο. Είναι η τελευταία προειδοποίηση που κάνουμε. Την επόμενη φορά που τα κορίτσια μας θα μας καταγγείλουν ανάλογο περιστατικό, θα υπάρξει αμέσως επίσημη καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Welcome onboard! Αφήστε μας το μήνυμά σας και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εκτός αν αλλού αρμενίζουμε... Οπότε κουράγιο μέχρι να καταπλεύσουμε και πάλι στο λιμάνι...

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΝ

Οικολογικό Περισκόπιο

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ



Ο ΟΡΚΟΣ


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ...


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ;


Στα μάτια σας, μας είπαν, βλέπουμε το μέλλον της Ναυτιλίας. (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Φικιώρης)

Μα το δικό μας μέλλον αποδείχτηκε κόλαση.

Τώρα τα ίδια τάζουν στα νέα κορίτσια για να τα πείσουν να πάνε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν για να ανακαλύψουν την ίδια κόλαση της ανεργίας. Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, αναζητώντας καράβι για πρακτική άσκηση, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κλειστές πόρτες των εταιρειών. Δεκάδες νέες καπετάνισσες κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο εξάμηνο της σχολής γιατί ο Ιούλιος μπήκε και καράβι δε βρήκαν. Πολλές ακόμη αναγκάστηκαν ήδη να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για τον ίδιο λόγο. Μα κανενός υπευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί.

Αντίθετα μας ζητούν να σκεφτούμε το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ και τα διαφυγόντα κέρδη για τον τουρισμό. Την ώρα που οι ναυτεργάτες, γυναίκες και άντρες, βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ. Και απαιτούν να μην απεργούμε, να μην αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Είμαστε υποχρεωμένες να μην υπακούσουμε. Το δις εξαμαρτείν δεν αρμόζει ούτε στις γυναίκες. Και ειδικά σε καπετάνισσες.

Ορκιστήκαμε για καπετάνισσες. Όχι για νέες Ιφιγένειες. Και αυτόν τον όρκο θα τιμήσουμε. Καπετάνισσες στη θάλασσα και καπετάνισσες στη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Και να ληφθούν μέτρα ώστε να μη σβήσει ο θεσμός τριάντα χρόνων. Το μέλλον της ναυτιλίας ανήκει και σε μας. Όχι γιατί μας το έταξε ένας υπουργός μα γιατί έχουμε κι εμείς προσφέρει τον ιδρώτα μας για την ελληνική ναυτιλία.

Τώρα όμως με την άρση του καμποτάζ και τον αφανισμό των ελλήνων ναυτεργατών που θα σημάνει, το ΝΑΤ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους ναυτεργάτες τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους;

Γι' αυτό στον αγώνα κατά της άρσης του καμποτάζ είμαστε όλοι ενωμένοι. Άντρες και γυναίκες. Παλιές και νέες καπετάνισσες. Και είναι ο αγώνας αυτός αγώνας επιβίωσης.

Μη μας ζητάτε λοιπόν να σκεφτούμε το Ζενίθ. Γιατί αυτός που βρίσκεται στο ναδίρ δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει αν αγωνιστεί. Εκτός από τις αλυσίδες του.

Βίρα λοιπόν τις άγκυρες! Κι ας σπάσουν και οι καδένες. Για το μέλλον που ονειρευτήκαμε και δικαιούμαστε μετά από τριάντα χρόνια να ζήσουμε. Την καταξίωση του θεσμού της ελληνίδας καπετάνισσας.

Έτσι τιμούμε εμείς την επέτειο των τριάντα χρόνων από την αποφοίτηση. Με αγώνες!

Εκεί, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Που η ακηδία όλων μας ξεμπάρκαρε.

Είναι η ώρα να μας ξαναβρούν μπροστά τους. Και η ώρα να σταματήσουν να ξεγελάν κι άλλες αθώες κοπέλες με κούφιες υποσχέσεις. Η ώρα να βγει ο θεσμός από την κόλαση.

Τριάντα χρόνια μετά ξέρουμε καλά γιατί μας άνοιξαν την πόρτα της ναυτιλίας. Χωρίς καν να το ζητήσουμε εμείς. Τώρα νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να την ξανακλείσουν. Ωραία λοιπόν. Στις δικές τους κλειστές πόρτες απαντάμε με κλειστά λιμάνια. Δίκαιο δεν είναι;

Ή όλοι μαζί στο ζενίθ ή όλοι μαζί στο ναδίρ. Δεν μπορεί η μεν ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο και να ανθοφορεί και οι έλληνες ναυτεργάτες να πετιούνται στον καιάδα. 85.000 έλληνες ναυτικοί το 1980, λιγότεροι από 20.000 σήμερα. Μιλάνε οι αριθμοί. Κόντρα στους αριθμούς για τα διαφυγόντα κέρδη από το Ζενίθ και το κάθε Ζενίθ. Και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απαιτούμε λοιπόν από την Πολιτεία να θέσει στο ζενίθ της τον άνθρωπο. Ζητάμε να πάρει πίσω την άρση του καμποτάζ και να θεσμοθετήσει μέτρα στήριξης τόσο των ελλήνων ναυτεργατών όσο και της γυναίκας ναυτεργάτριας.

Ζητάμε πολλά; Όχι! Ζητάμε μόνο να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια που χωρίς καμία στήριξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό της ελληνίδας καπετάνισσας. Και που παρά τις αντιξοότητες έχουμε σήμερα να καμαρώνουμε αρκετές συναδέλφισσες σε βαθμό υποπλοιάρχου αλλά και πρώτου πλοιάρχου.

Αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε ισάξια με τους άντρες συναδέλφους στις γέφυρες των πλοίων. Και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ούτε διακρίσεις εξαιτίας του φύλου μας ούτε και άλλη εκμετάλλευση των γυναικών ναυτικών με στόχο να χτυπηθεί συνολικά το ναυτεργατικό κίνημα. Σας είπαμε, ξέρουμε γιατί μας ανοίξατε την πόρτα. Δε μας κάνατε χάρη.

Μας βάλατε στα καράβια για τον ίδιο λόγο που τώρα βάζετε τους αλλοδαπούς. Χωρίς να νοιάζεστε αν θα τα καταφέρουμε επαγγελματικά. Μας θέλατε το πολύ πολύ για ανθυποπλοιάρχους. Δεν περιμένατε πως θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Επιδιώκατε να δημιουργήσετε ζευγάρια ναυτικών. Να μένουμε περισσότερο στο πλοίο, να δεχόμαστε μικρότερους μισθούς για να μας ναυτολογήσετε μαζί. Κι όταν τα σχέδιά σας βγήκαν όλα πλάνα, βιαστήκατε να μας κλείσετε την πόρτα. Προτιμώντας τους αλλοδαπούς.

Ε, σας λέμε ότι και αυτό το σχέδιο πλάνη θα βγει. Θα φροντίσουν οι ναυτεργάτες γι' αυτό. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα. Γιατί αυτό και μόνο μας στήριξε αταλάντευτα τριάντα τόσα χρόνια. Αν μη τι άλλο χρωστάμε τώρα να ανταποδώσουμε.

Γιατί αχάριστες οι ελληνίδες καπετάνισσες δεν είναι. Και το ξέρετε. Όπως αγαπήσαμε τα καράβια σας όταν μας δώσατε την ευκαιρία να εργαστούμε , και υπερβάλαμε εαυτούς για να σταθούμε αντάξιες, ίδια τώρα τιμούμε τα τριάντα χρόνια της παρουσίας μας υποστηρίζοντας ολόψυχα τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στο κάτω κάτω δε μας αφήσατε άλλο δρόμο. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι η μόνη μας ελπίδα να μη σβήσει ο κλάδος μας. Και να μην πάνε στράφι τριάντα χρόνια προσπάθειας και θυσίας.