BLOG ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

Τα γυρίζει τώρα η δόκιμος που μας κατήγγειλε σπείρα εμπορίας οργάνων σώματος

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης http://kapetanisses.blogspot.com/2011/05/blog-post.html :

Πριν λίγο επικοινώνησε και πάλι μαζί μου η δόκιμος που μου κατήγγειλε όσα γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Και από τα λεγόμενά της έμεινα με ακόμη μεγαλύτερη απορία για το τι συνέβη πραγματικά αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα.

Αφενός ζήτησε να μη βγάλουμε στη δημοσιότητα τις κινήσεις που έκαναν προς διαφόρους φορείς. Αφετέρου τώρα θυμήθηκε να μας ενημερώσει ότι τα περί σπείρας εμπορίας οργάνων σώματος τα υπέθεσε κάποιος γνωστός από το υπουργείο!!! χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο!

Κι αφού της μίλησα αρκετά σκληρά, και της εξήγησα πως τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της δείχνει μεγάλη ανωριμότητα, μου τα γύρισε και πάλι λέγοντας πως μάθανε από όσους μιλήσαν αυτές τις μέρες ότι και πέρυσι συνέβη παρόμοιο περιστατικό στη Μάλτα και μάλιστα με την ίδια ναυτιλιακή εταιρεία εμπλεκόμενη! Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η εταιρεία εμπλέκεται μόνο ως όνομα. Οι δόκιμοι μόνο με κάποιον ατζέντη είχαν μιλήσει και αυτός τους είπε ότι πρόκειται να ναυτολογηθούν στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν επισκέφθηκαν ποτέ αρμόδιο της εταιρείας ούτε πάτησαν στα γραφεία της.

Αν δεν πρόκειται λοιπόν, το ξαναλέω, για καλπάζουσα φαντασία της κοπέλας, και ευσταθούν τουλάχιστον τα γεγονότα που ανέφερε, νομίζω είναι θέμα εισαγγελέα να παρέμβει και να αναζητήσει ευθύνες από κάθε εμπλεκόμενο. Ακόμη και από εκείνον που πανικόβαλε τους σπουδαστές συσχετίζοντας ένα παλιό περιστατικό και χωρίς καμία απόδειξη ότι πρόκειται για κάτι ίδιο και τώρα. Εξάλλου να σημειώσω ότι περιστατικό στη Μάλτα δεν είχε ακουστεί. Αν όντως έγινε κάποιοι έχουν ευθύνες που το έθαψαν.

Κι επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν και γονείς σπουδαστών. Επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τι αφήνουν μόνα τους τα παιδαρέλια στο στόμα των λύκων; Ο δικός μου ο πατέρας αυτό έκανε όταν δόκιμος κι εγώ βρέθηκα αντιμέτωπη με την αλητεία του χώρου. Οι γονείς λοιπόν οφείλουν να πάνε στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν το γεγονός. Να διαταχθεί επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Και να αποδοθούν ευθύνες αν κι εφόσον υπάρχουν.


Σύνδεσμος

34 σχόλια:

  1. Εαν εχετε αμφιβολιες τοτε γιατι δεν τα σβηνετε ολα αυτα? αχχ παναγια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα , διάβασα το συμβάν από ανάρτηση αν επρόκειτο (εταιρία κρουαζερόπλοιων) για την ίδια εταιρία σε εμένα συνέβει το ίδιο.Με κάλεσε κάποιος που ήταν εκ μέρος της εταιρίας και μου είπε πως πήρε τα στοιχεία μου από το Υπουργείο εφόσον είδαν ότι δεν είχα βρεί εταιρία.Μου είχε πει να του στείλω μέσω εμαιλ τα δικαιολογιτικά που χρειαζόντουσαν.Έμαθα εφόσον είδη ειχα στείλει τα δικαιολογιτικά από τον διευθυντή της σχολής που φοιτώ ότι έμαθαν ότι έγινε μεγάλη απάτη σε κάποια παιδιά της αεν κ οτι πληροφορίθηκε ότι δεν είχαν καλές προθέσεις προς αυτά τα παιδία που πήγαν εκεί.Νομίζω ότι φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης το Υπουργείο Ναυτιλίας που έδωσε έγκριση στον τάχα άνθρωπο της εταιρίας και έδωσαν έγκρισι χωρίς να πονηρευτούνε ότι μια μεγάλη εταιρία σαν αυτή ζητούσε 50 δοκίμους της ελλάδας . Νομίζω όπως και εγώ ότι τα παιδία όπως ο πράκτορας και το υπουργείο είδαν μια καλή ευκαιρία και δεν το "εψαξαν" το θέμα . Το ένα αγόρι τύχαινε να είναι συμμαθητής από τον Ασπρόπυργο μου και ακριβός τα ίδια γεγόνοτα . Το θετίκο της ιστορίας είναι πως τα παιδία γύρισαν πίσω χωρίς να έχουν μπλέξει σε χειρότερες περιπέτειες . Αυτά τα λάθη είναι ασυγχώρετα Κύριε Υπουργέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα σβήνουμε όλα αυτά, αγαπητέ ανώνυμε, γιατί θέλουμε να διαπιστώσουμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Να ενημερωθούν όσοι μας διαβάζουν και εκείνοι που έχουν πρόσβαση στο υπουργείο να διασταυρώσουν την είδηση. Εμείς δεν μπορούμε από δω που ζούμε να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα πιο πολυ μου φαινεται οτι την κατηγορειτε παρα οτι θελετε να διαπιστωσετε εαν ειναι αληθεια.κ μαλλον ανωριμη ειστε εσεις που τα παιδια που βρεθηκαν εκει περασαν 3ης μερες ταλαιπωριας κ εσεις ειρωνευεστε . σαν δεν ντρεπεστε λιγο λεω εγω . Ελλαδα μετα σας λενε , αθανατη ελλαδα . ειμαι μανα ενος παιδιου απο τα 14 που ηταν μεσα σε αυτην την ομαδα και μας ειπαν οι αρμοδιες ΑΡΧΕΣ οτι επροκειτε για σπιρα οργανων. οσο για αυτο που συναιβει στην μαλτα xarabank ειναι η εφημεριδα που ειχε δημοσιευτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ κυρία μου αν ήμουν στη θέση σας θα ντρεπόμουν. Γιατί ως γονέας δεν έκανα ό,τι έπρεπε για να προλάβω όσα πέρασε το παιδί μου. Ή αν είχα κάνει το καθήκον μου και πάλι συνέβαιναν τέτοια πράγματα στο παιδί μου θα τραβούσα γραμμή για τον εισαγγελέα. Δε θα έβαζα άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εκτός και αν θεωρείτε πως το ιστολόγιό μας είναι σωματείο προστασίας δοκίμων. Δεν είναι. Και μεγάλη χάρη κάναμε στην κοπέλα που ζήτησε ως ανώνυμη να δημοσιευτεί η καταγγελία της εδώ. Μόνο και μόνο γιατί κρίναμε ότι αν αληθεύει το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και αφορά και άλλα παιδιά και άλλους γονείς. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχουμε ούτε καν επίσημη εκ μέρους καταγγελία, ενυπόγραφη και επώνυμη, ο μόνος τρόπος να δημοσιεύσουμε την είδηση είναι αυτός που χρησιμοποιήσαμε. Να λάβουμε δηλαδή όλα τα μέτρα ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα πως η είδηση είναι αληθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ep koritsia iremiste ! to 8ema metraei polu k einai alh8ino.Opoia thelei na to eksakrivosh as milisi me ton kurio mhnogiannh dieu8intis Aspropurgou opou to thl einai τ 210-5574171-3 kai 210-5575986,as zhthsoun na milisoun me ton Mhnogiannh :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχάς φίλε μου δεν είμαι κορίτσι. Και η ανώνυμη κυρία το ίδιο, αφού λέει πως είναι μητέρα σπουδάστριας. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και δεν είναι θέμα ηρεμίας αλλά σοβαρής αντιμετώπισης μιας τόσο εξωφρενικής είδησης.

    Για μένα λοιπόν μπαίνει ζήτημα αξιοπιστίας και από άλλα πράγματα που γνωρίζω και από την απαίτηση της σπουδάστριας στην πορεία - αφού μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε το θέμα - να μη δώσουμε άλλα στοιχεία για το τι έγινε μετά. Φυσικά αφού επρόκειτο για προσωπικά μηνύματα που μου έστειλε το σεβάστηκα. Όπως σεβάστηκα εξαρχής και την ανωνυμία που ζήτησε. Αλλά ενοχλήθηκα που ζήτησε εκ των υστέρων να αφαιρέσουμε τι άλλο μας έγραψε για το τι έγινε και αφού πρώτα μας έβαλε να κάνουμε τη δημοσίευση. Εν πάση περιπτώσει. Υπάρχει που λέει και η ίδια θεός. Γιατί βρήκαμε και τις εξής αναρτήσεις για το ζήτημα εδώ:

    http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?429-Έλληνες-Ναυτικοί-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΤΑΞΙΔΙΑ-ΔΟΚΙΜΩΝ-ΕΝ/page79

    Εκεί λοιπόν και δημοσιεύεται και το εξής σημαντικό. Πως η σπουδάστρια πριν φύγει για Ιταλία επικοινώνησε με την εταιρεία. Πώς τώρα λέει ότι η εταιρεία δεν ήξερε τίποτε;

    Επιπλέον. Και επειδή δε μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου. Και από την ανάρτηση του Ναυτιλία φαίνεται η φρασεολογία που χρησιμοποιεί η δόκιμος. Τα ίδια ακριβώς είχε κάνει κόπι πέιστ και έστειλε και σε μένα και μάλιστα παρασυρμένη από κάποιον Παναγιώτη που εκεί συνομιλούσε άφησε και στο κείμενο που έστειλε σε μένα την προσφώνηση Παναγιώτα!!! με αποτέλεσμα στην αρχή να μπερδευτώ κι εγώ σε ποια Παναγιώτα απευθύνεται. Μου στέλνει λοιπόν μήνυμα στο φέις μπουκ και γνωρίζει ότι το στέλνει σε άνθρωπο που έχει τα διπλά της και πλέον χρόνια. Κι όμως φτάνει να αποκαλεί το ξενοδοχείο που έμειναν στην Ιταλία με το όνομα του αντρικού γεννητικού οργάνου. Και παρακάτω παρόμοια χαρακτηρίζει την κατάσταση στο υπουργείο με τη φράση "της π...τάνας". Θα γίνει αυτή η κοπέλα αξιωματικός πλοίου και θα μιλά έτσι χυδαία όταν απευθύνεται σε ανωτέρους της; Όσο και αν η ψυχολογική της κατάσταση είναι όπως λέει και η ίδια "σκατά". Άλλο μαργαριτάρι.

    Και μπορεί η μητέρα σπουδάστριας να λέει ότι αντιμετωπίζουμε τη δόκιμο με ειρωνεία αλλά προσωπικά, όπως αποδεικνύεται και από το υλικό που έχουμε αναρτήσει στο ιστολόγιο, έχω περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτές που λέει το κοριτσάκι ότι έζησε τώρα. Και ναι, την πρώτη φορά έβαλα και τα κλάματα. Όταν βρέθηκα ενώπιον του προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη. Από τον άνθρωπο όμως αυτό έχω και θυμάμαι για πάντα το Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Δεν έφτασα λοιπόν στο σημείο ακόμη και σε ακραία γεγονότα που αντιμετώπισα να λέω πως θα αλλάξω επάγγελμα. Όταν ξεκινάς για τα καράβια πρέπει στοιχειωδώς να γνωρίζεις πού μπλέκεις. Και μόνο αν έχεις κότσια να προχωράς.

    Επιπλέον είναι ανεπίτρεπτο για αξιωματικό να εκφράζεται με τέτοιο φρασεολόγιο. Και ειδικά για δόκιμο αξιωματικό. Κι ακόμη ειδικότερα για νέα κοπέλα.

    Ξαναλέω λοιπόν ότι εμείς εδώ δεν είμαστε σωματείο προστασίας κορασίδων. Μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρία με τις κοπέλες που έχουν πάρει στα σοβαρά το θέμα της σταδιοδρομίας τους στη θάλασσα. Με άλλες περιπτώσεις δεν έχουμε καμία δουλειά και μάλιστα όταν ακούμε παρόμοια περιστατικά με της συγκεκριμένης δοκίμου συμβουλεύουμε να αλλάξει πραγματικά επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. milate xwris na kserete tipota apo ti vlepoume emeis ta paidia . h etairia den exei ekproswpo sthn athina k eixan valei ekproswpo enan praktora sthn athina . ti den katalavainete? epishs o praktoras ( o ili8ios ) milage apo Italia me 5 atoma pou tou eixan parousiastei san ekproswpos plhrwmatwn , dieu8unths klp opou k olas milage k autos k emeis sto thlefwno mazi tous , twra ean kalesoume den uparxoun ta thlefwna . k den mporeite etsi apla na krinete thn dokimo k ta alla 13 paidia me auton ton tropo giati pera apo thn asxhmh peripeteia pou perasan twra h 2eths pou htan ekei diagrafontai apo thn sxolh logou oti eidh den evriskan ploio k oi 1eths xanoune to eksamhno tous . san den ntrepomaste lew egw ligo...Eseis 8aumaste loipon ta paidia pou mpikan me vismata stis nautiliakes k xarite ta paidia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. a epishs oso gia thn frasologia elate mia volta na akousete ta "koritsia" pou 8aumazete apo ton Aspropurgo na deite pws milane k ti poulane sthn sxolh milaw idiaitera gia ta koritsia auta ston Aspropurgo . k x8es malista etuxe na htan h mia dokimo pou ta perase ola auta pou einai apo kefalonia k o daskalos tis eipe na pei ti egine mprosta se oloi thn ai8ousa me 30 paidia.k auth psemata? egw sas eipa , as kalesete sthn sxolh tou Aspropurgou afou nte k kala den thelete na parete alla olo kathgorite k eksakrivosteto.An einai dunaton na poume gia kalo ir8e na sas milisei kai eseis isa pou den thn exete kremash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. epishs exw meinei anaudos pou vlepw oti lete pws "prepei na gnwrizeis pou mplekeis" Den ikseran pws to upourgeio dinei egkriseis se maimou xartia kai eprepe na htan proetoimasmenoi.as eimaste ligo sovaroi . parolou auta oles oi kopeles pou mpikan se auto to louki PSAXNOUN AKOMA AKRH NA FYGOUN SE TAKSIDI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα Δαναη..Εντυπωση μου κανει η ειρωνεια απεναντι στην νεαρη δοκιμο και τα πικροχολα σχολια γνωριζοντας μαλιστα την ταλαιπωρια και τον φοβο ολων των δοκιμων που πηραν μερος σε αυτο το ταξιδι.Ισως πριν βιαστεις να κρινεις με τοσο σκληρη γλωσσα ενα ατομο που πιθανολογω οτι ειδες λιγες φορες θα ηταν πρεπον να μπεις αν και φανταζομαι οτι σε σενα ειναι αρκετα δυσκολο στην θεση των παιδιων αυτων,την απογοητευση την οποια εισεπραξαν και αντι αυτου να αφησεις κατα μερος τις προσωπικες σου εκτιμησεις και συμβουλες για την αλλαγη επαγγελματος γιατι φανταζομαι δεν διδασκεις Σ.Ε.Π....
    Σε τετοιες δυσκολες πραγματικα εποχες θα επρεπε ολοι μας να βρισκομαστε διπλα στα νεα παιδια Δαναη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το να γράφει κάποιος ως ανώνυμος πολλά και διαφορετικά σχόλια μόνο τον εαυτό του ξεγελάει. Κανέναν άλλο. Ένα αυτό.

    Δεύτερον. Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι εκπαιδευτικός και ναι έχω διδαχθεί αλλά και διδάσκω και ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. (ΣΕΠ)

    Τρίτον. Αυτό που πέρασαν τα παιδιά είναι ένα τίποτα μπροστά σε όσα ζει ένας ναυτικός. Η μόνη περίπτωση να είναι κάτι το σοβαρό θα μπορούσε να ειπωθεί αν εξακριβωμένα επρόκειτο για εμπόρους οργάνων σώματος. Αλλιώς από οικονομικές απάτες η εποχή μας άλλο τίποτε. Εδώ μόλις προχτές σκότωσαν τον άλλον στο κέντρο της Αθήνας για μία κάμερα. Τι λέμε τώρα;

    Τέταρτον. Για τα άλλα 13 παιδιά δεν έχω καμία άποψη. Δε μίλησα μαζί τους ούτε μου συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο της συγκεκριμένης κοπέλας. Δεκάδες γυναίκες δόκιμοι συμμετέχουν στο γκρουπ που έχουμε στο φέις μπουκ και είναι όλες τους σοβαρές και μετρημένες στα λόγια τους. Ουδέποτε συνάντησα περίπτωση δοκίμου να μου απευθύνεται με τέτοιο χυδαίο λεξιλόγιο.

    Πέμπτο. Πέρα από όσα πέρασα προσωπικά ξέρω τρομερά πράγματα που συνέβησαν σε γυναίκες ναυτικούς. Κι όμως κράτησαν την ψυχραιμία τους δε βιάστηκαν να δηλώσουν πως τα παρατάνε. πχ η κοπέλα που ήταν στο Aegean Wind, το καράβι που κάηκαν 9 ναυτικοί πέρυσι. Ή η δόκιμος στο Μαράν Κένταυρος που αιχμαλωτίστηκε από Σομαλούς. Και άλλα. Βγήκαν αυτά τα κορίτσια στο ίντερνετ να λένε σαχλαμάρες πως θα αλλάξουν επάγγελμα;

    Ειδικά για τη δόκιμο του wind, την καπετάν Αντωνία Χασαποπούλου, το είχαμε κάνει θέμα για την αφάνταστη ψυχραιμία της και τη δήλωση που μου έκανε τη μέρα της κηδείας των συναδέλφων της πως το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει να ταξιδεύει.

    http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/aegean-wind_5188.html

    Αυτές μάλιστα. Να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Οι άλλες που με την πρώτη αναποδιά τρομοκρατούνται και δηλώνουν ότι δεν ξέρουν αν θέλουν να συνεχίσουν, να μη συνεχίσουν. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν κάνουν για γέφυρα. Και θεωρίες πως την ειρωνεύομαι μόνο άσχετοι από θάλασσα τις λένε. Που δε γνωρίζουν τις τρομακτικές δυσκολίες του επαγγέλματος. Μόνο μπουμπουλίνες κάνουν για τέτοιο κλάδο. Οι άλλες έχει τόσα επαγγέλματα η στεριά. Κάτι θα βρουν να ασχοληθούν. Φοβήθηκε λέει τον ιταλό που κράταγε πούρο. Μωρέ τι θα κάνει αν βρεθεί τετ α τετ με πειρατή μεσοπέλαγα που κρατάει όπλο; Και θα πρέπει να σώσει και τον εαυτό της και το πλήρωμά της και το καράβι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θεωρώ τραγικό, και σαν συμβάν αλλά και σαν συνομιλίες εδώ μέσα.Καπτα-Δανάη (καπετάνησα θαρρώ πως είσαστε) δεν είναι τρόπος (επιθετικός) αυτός να μιλάτε έτσι σε κάποια άτομα που σας επιτίθεντε εδώ μέσα ενώ πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε. Δεν σας γνωρίζω αλλά σας σέβομαι μόνο και μόνο διότι βλέπω ότι έχετε έναν αγώνα από εδώ μέσα περί ενημέρωσης. Εμπάς η περιπτώση, συγνώμη αν σας έθιξα, αλλά και οι λοιποί γονείς θα πρέπει να είσαστε λίγο πιο ενημερωμένοι. Τί νομίζετε? Ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι καλός και αγαθός. Εδώ στη Βραζιλία μας αφήσανε ξεβράκωτους οι ληστές και γυρίσαμε στο πλοίο έτσι, νομίζετε ότι θα κωλόσουν όλα τα κακοποιά στοιχεία? Αν όντως αληθεύει, που δεν νομίζω πως γίνεται το αντίστροφο τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς σαν Έλληνες ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και αν το συμβάν γινότανε στην Ελλάδα.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παιδιά σας πρέπει να πάνε σε γνωστές εταιρείες και όχι σε εταιρείες που δεν τις ξέρει ο ίδιος ο εφοπλιστής της.
    Οι σωστές δουλειές γίνονται ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Χέρι με χέρι. Τα παιδιά να είναι πονηρεμένα. Αύριο μεθαύριο θα κουμαντάρουν ένα βαπόρι. Θα έρθει και η ώρα που θα μπαρκάρουν τελείως μόνοι τους.
    Αυτά είχα να πω, ελπίζω να τα δημοσιεύσετε.
    Φιλικά πάντα, Νίκος Κ. Καβάλα 2/Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια σημείωση, είπα ".....δεν είναι τρόπος (επιθετικός) αυτός να μιλάτε έτσι σε κάποια άτομα που σας επιτίθεντε εδώ μέσα ενώ πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε".....να προσθέσω "....και κυρίως δεν γνωρίζουν οι ίδιοι τους για αυτό μιλάνε έτσι"...
    Συγνώμη και ευχαριστώ για την δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά καπτα - Νίκο και δημοσιεύουμε όσα σχόλια μας αφήνουν. Εκτός και είναι με περιεχόμενο ακατάλληλο ως προς τη νομοθεσία για το ίντερνετ. Λογοκρισία πάντως δεν κάνουμε. Αλλά και απαντάμε όμοια. Λέγοντας τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η ζωή στο καράβι αυτό μου έχει διδάξει. Πως για να επιβιώσεις πρέπει να μάθεις να αντέχεις. Αν δεν αντέχουν την αλήθεια που τους περιμένει, και τη σκληρή ζωή της θάλασσας, καλύτερα από τώρα να ψάξουν για άλλο επάγγελμα. Μη χαραμίζουν και τα χρόνια τους. Βουτυρόπαιδα η θάλασσα δε σηκώνει. Και πονηρεμένος που λέτε πρέπει να είσαι και να ξέρεις να σιωπάς όταν πρέπει, και να διεκδικείς το δίκιο σου και γενικά να είσαι λιοντάρι. Για τις γυναίκες ακόμη περισσότερο γιατί και οι κίνδυνοι μεγαλύτεροι.

    Από κει και πέρα. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική και δοκιμασμένη. Όποια είναι για καπετάνισσα φτιαγμένη περνάει με άριστα το πρεσάρισμα. Και βγαίνει με πανοπλία. Οι άλλες εμένα δε με ενδιαφέρουν καν. Το θεσμό προστατεύουμε εδώ. Όχι το κάθε κοριτσάκι που νόμισε πως θα συνεχίσει να παίζει τις κούκλες του πηγαίνοντας στο καράβι. Το επάγγελμα αυτό είναι για λίγες. Και για λίγους. Κι όσο πιο γρήγορα το χωνέψουν, τόσο το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρία Δαναη τα παιδία προβληματίστικαν όταν το πλοιο ηταν με ιταλικη σημαια κ εβαλαν τον διευθυντη της σχολης αεν να μιλησουν οι ιδιοι στο υπουργειο ναυτιλιας εαν ειναι ολα ενταξει κ να μιλησουν με τον συγκεκριμενο αντζεντη-πρακτορα γιατι τους φανηκε περιεργο που ζητουσαν χρηματικη εγγυισει ( τα 400ε) οντος μιλησαν με το υπουργειο ναυτιλιας κ ειπαν πως μαλιστα θα δωσουν τα κεπ κ οτι ολα ειναι ενταξει κ δεν θα υπηρχε προβλημα με την ναυτολογιση τους στην σχολη. Ο πρακτορας ειπε πως ειναι τακτικη της εταιριας οπου το οποιον αληθευει για τους πρωτομπαρκους.Μεχρι εδω ολα καλα νομιζω...!εμεις δεν σας κρινουμε αλλα να ξερετε πως ολα τα παιδια εχουνε δωσει χρονικο περιθωριο στο υπουργειο ναυτιλιας ή να μην γινει ναυτολογιση η να τους βρουν βαπορι.Εαν τα αιτηματα τους δεν γινουν δεκτα εντος μια βδομαδας θα αρχισουμε τις μυνησεις κ θα ενημερωθει ολοι η ελλαδα για το συμβαν μεσω τηλεορασης κλπ κλπ ... τα παιδια επρεπε να ηταν 3ης μερες ιταλια για να ενημερωθουν για εξοικιωσει πλοιου - εκτακτης αναγκης κλπ κλπ.μαλιστα τα παιδια φερουν να εχουνε πανω τους εγκαιρα χαρτια με σφαριδες απο την εταιρια . Οποτε η λογικη λεει πως καποιος απο την εταιρια κανει αυτην την δουλεια .οσο για τις κοπελες επειδι τις γνωρισα ολες κ μου ειπαν την ιστορια ΟΛΕΣ ακομα κ τωρα παρολου την σφαλιαρα που φαγανε θελουν βαπορι να φυγουν . για αυτο αφηστε την γνωμη σας στην ακρη κ μην κριτικαρετε μεσα απο ενα μηνυμα απελπισιας μιας δοκιμο . Αντι να ειστε διπλα της κ να της πειτε δυο κουβεντες να την κρινετε? γιατι η κοπελα σιγουρα ηρθε σε εσας για να την συμβουλευτιτε διοτι τα παιδια αυτα ακουνε πολλα αυτο το διαστημα κ αποτελεσμα δεν βλεπουν.αυτα ειχα να πω με ολο το σεβασμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. " Βγήκαν αυτά τα κορίτσια στο ίντερνετ να λένε σαχλαμάρες πως θα αλλάξουν επάγγελμα; "

    Πραγματικά δεν έχω λόγια να σας χαρακτηρίσω .
    μεγαλο σοκ θα ειχαν περασει τα παιδια που ηταν εκει κ ειπε μια κουβεντα , καθεστε κ πιανεστε απο το παραμικρο κ πιστευω κ πολυ μεγαλη χαρη σας εκανα που σας ειπε τι εγινε μπας κ εχει λιγη κινηση το blog σας . κ αντι να πειτε κ ενα ευχαριστω καθεστε κ κρινετε την θεση τους , καποτε κ εσεις δοκιμοι εισασταν κ δεν ξερατε που ειναι η πλωρη κ που η πρυμνη. καλο θα ηταν εφοσον ειναι ασχημη η συμπεριφορα τις δοκιμισας να τα σβησετε ολα . αντε να πουμε γιατι πολυ λεγονται εξω απο τον χορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν εχετε σκοπο να μας κατακρινετε με αυτο το βαθμο το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να διαγραψετε την ειδηση κ να μην ασχολει8ειτε αλλο.

    καλη σας μερα
    Δοκιμος Πλοιαρχος ΑΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλές μπουρδες διαβάσαμε , ΑΡΚΕΤΑ ! για μια φορα στην ζωη σας σταματηστε την λογοκρισια κ δειτε το θεμα εις βαθος ! τα παιδια κοντεψαν να μπλεχτουν σε χειροτερους κινδυνους κ εσεις λετε για ΒΟΥΤΗΡΟΠΑΙΔΑ? εκαναν ολοκληρο ταξιδι μονα τους κ φυσικα +φωνο με την κυρια 11:16 μ.μ. εσεις δεν διδασκετε ΣΕΠ κ αν διδασκετε ακομα ενα λαθος επιλογης του υπουργειο .

    κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. i tupisa einai anupantri stadar kai to paizei antraki-Danai otan omws 8a eixe diko tis paidi to opoio estelne ekei kai agnwountan ta xnaria tou gia kana 10 imero 8a sou lega poso antraki 8a itan gia na leei autes tis paparies gia somalous peirates kai ploia pou kaigontai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προσεχετε λίγο ρε "παιδιά" τα λόγια σας..Σοβαρευτείτε δεν θα πλακωθούμε στο internet..Και όσο για το τελευταίο σχόλιο 10:36 ένα έχω να σας πω:Την κοπέλα αυτή την γνώρισα σαν 1ης δόκιμος πριν ενα χρόνο και παραγματικά την θαυμάζω,γιατί όχι μόνο πέρασε όσα πέρασε και συνέχισε αλλά κ επειδή δεν ήθελε να έχει ειδική μεταχείριση στο πλοίο επειδή είναι γυναίκα ή επειδή πέρασε όσα πέρασε..Αν πιστευετε οτι η ιστορία είναι ψευτικη απλά πληκτρολογείστε το όνομα του πλοιου στο google για να ΄το σίγουρέψετε...Και τέλος και το λέω σε όλους λίγος σεβασμός δεν βλάπτει..
    alkiviadis (nautilia.gr για οποιον θέλει να δει ποιος είμαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φταίω εγώ μετά που μιλάω για βουτυρόπαιδα; Που ξεκινήσανε για τη θάλασσα και θέλουν τη μαμά τους από κοντά να τα νταντεύει. Να το ξαναπώ λοιπόν ότι εμείς εδώ δεν είμαστε οικοτροφείο κορασίδων ούτε προσφέρουμε μαμακουλίστικες συμβουλές. Αν θέλετε στοργή και προδέρμ, απευθυνθείτε αλλού.

    Τη δική μου τη γνώμη την είπα και δεν την αλλάζω. Η συγκεκριμένη κοπέλα καλά θα κάνει να αλλάξει επάγγελμα. Δε βγάζω συμπέρασμα μόνο από το τελευταίο περιστατικό. Από την αρχή που έσκασε μύτη στο face book, στο γκρουπ που έχουμε εκεί, μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση.

    18 Φεβρουαρίου ήταν ακόμη και κλαιγόταν πως δε βρήκε καράβι να φύγει. Είχε λέει παρατήσει τη δουλειά της και τα πάντα για να πάει στη σχολή και τώρα κινδύνευε το όνειρό της γιατί δεν είχε βρει καράβι. Μόνο που στις 18 Φεβρουαρίου δεν είχε καν ξεκινήσει η περίοδος ναυτολόγησης. Και τη στιγμή που άλλα κορίτσια έχουν πάνω από χρόνο που ψάχνουν και πάλι δεν το βάζουν κάτω. Αυτό της τόνισα και στην απάντηση που της έδωσα τότε:

    "...., καλωσόρισες στο κλαμπ λοιπόν.... των απογοητευμένων... αλλά και που δεν τα εγκαταλείπουν ... μπορείς να μιλήσεις από τον τοίχο του γκρουπ με τις άλλες κοπέλες... είναι και από τη σχολή σου μερικές... πχ η Γ.Κ. ... περιμένει πάνω από ένα χρόνο τώρα να βρει καράβι για το εκπαιδευτικό της... άρα εσύ δεν μπορείς και δεν πρέπει να το βάλεις κάτω ακόμη δεν ξεκίνησε καλά καλά η περίοδος ναυτολόγησης..."

    Αυτά της έγραφα τότε. Αν και το ξαναλέω μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση. Όχι μόνο που βιάστηκε να απογοητευθεί αλλά και για το φοβερό επιχείρημα που πρόβαλε: Πως θα χάσει το αμάξι της αν δε βρει καράβι να φύγει!!!!! Έλεος! Από καμιά δόκιμο δεν έχω ξανακούσει τέτοιο επιχείρημα. Παρόλ' αυτά στάθηκα ευγενική μαζί της και δεν της είπα τίποτε για να μην τη στενοχωρήσω. Το συμπέρασμά μου όμως το έβγαλα και δυστυχώς με τα επόμενα περιστατικά επιβεβαιώθηκε.

    Και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται κάθε φορά που διαβάζω και τα καινούρια ανώνυμα μηνύματα που αφήνει εδώ. Και που δεν καταλαβαίνει ότι κάνουν κρα από μακριά ότι είναι δικά της.

    Από την άλλη δεν είναι τυχαίο που τόσες μέρες μετά δεν υπάρχει τίποτε στο διαδίκτυο για το θέμα. Μόνο δυο φίλοι bloggers το αναδημοσίευσαν από μας και στο Ναυτιλία που το έγραψε μόνη της και μετά το διέγραψε. Έμεινε όμως η μετάφραση του μηνύματός της στα ελληνικά που ανέβασε ένας άλλος χρήστης να μαρτυρά την καταγγελία της στο διαδίκτυο.

    Τώρα είναι τελείως φανερό τι επιδιώκει. Να μας αναγκάσει να το κατεβάσουμε κι εμείς. Βρίζει και ξαναβρίζει και σου λέει, τι θα κάνουν; θα το κατεβάσουν! Μια χαρά έκανε την πλακίτσα της μαζί μας και επειδή της βγήκε μπούμερανγκ και έχει μάθει να τα έχει όλα δικά της συνεχίζει να παραφέρεται σαν κακομαθημένο βουτυρόπαιδο. Αμ, δε. Λάθος την πληροφόρησαν.

    Όσο για τη γλώσσα τρούμπας που συνεχίζει να χρησιμοποιεί, μην ανησυχεί. Έχουμε τρόπο να της τον κόψουμε τον τσαμπουκά. Και θα το διαπιστώσει την επόμενη φορά που θα θελήσει ανώνυμα να αφήσει μήνυμα.

    Για τα άλλα παιδιά θα το ξαναπώ ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους. Ούτε τα ξέρουμε και ούτε τα κατηγορούμε για το παραμικρό. Και τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας το συντομότερο να βρουν καράβι και να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Αλκιβιάδη, από πού τη γνώρισες αυτή την κοπέλα; Ως ανώνυμη γράφει.

    Είναι σαν το άλλο που διαβάσαμε παραπάνω 21 Μαΐου 2011 5:18 μ.μ. από τον άλλο ανώνυμο:

    "Πραγματικά δεν έχω λόγια να σας χαρακτηρίσω .
    μεγαλο σοκ θα ειχαν περασει τα παιδια που ηταν εκει κ ειπε μια κουβεντα , καθεστε κ πιανεστε απο το παραμικρο κ πιστευω κ πολυ μεγαλη χαρη σας εκανα που σας ειπε τι εγινε μπας κ εχει λιγη κινηση το blog σας . κ αντι να πειτε κ ενα ευχαριστω καθεστε κ κρινετε την θεση τους , καποτε κ εσεις δοκιμοι εισασταν κ δεν ξερατε που ειναι η πλωρη κ που η πρυμνη. καλο θα ηταν εφοσον ειναι ασχημη η συμπεριφορα τις δοκιμισας να τα σβησετε ολα . αντε να πουμε γιατι πολυ λεγονται εξω απο τον χορο."

    Προσέξτε τι γράφει και δεν το καταλαβαίνει πως καρφώνεται:

    "πολύ μεγάλη χάρη σας έκανα"

    Έπρεπε λέει να της πούμε και ευχαριστώ! Μωρέ! Πάλι καλά που δε ζήτησε και λεφτά που μας έδωσε είδηση!!!

    Κι έρχεται μετά και ο Αλκιβιάδης. Ως ανώνυμος όμως. Για να μας πει να πληκτρολογήσουμε το όνομα του πλοίου. Ποιο όνομα; Εσύ το ξέρεις, Αλκιβιάδη; Εμείς όχι! Και ούτε έχει δημοσιευτεί πουθενά στο ίντερνετ. Άρα εξηγείται και πώς ξέρεις και την κοπέλα που δε λέει καν ότι είναι κοπέλα αφού ως ανώνυμος υπογράφει.

    Προφανώς όμως δεν ξέρει κάτι άλλο. Ο Αλκιβιάδης. Πως όποιος λέει πολλά ψέματα στο τέλος τα μπερδεύει. Και μιλάει για κοπέλα στο καράβι που πέρασε όσα πέρασε και όμως συνέχισε και δεν ήθελε λέει και ειδική μεταχείριση στο καράβι ενώ από την άλλη η υποτιθέμενη παθούσα μάς έχει ενημερώσει πως είναι πρωτοετής και τώρα θα έκανε το πρώτο της εκπαιδευτικό. Βρε σεις... Πέστε μας τι πίνετε και σε μας δε δίνετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικά Μαρία δεν έχω λόγια , έχω μεινει απλά άφωνη με τα όσα γράφεται για εμένα . είπα να μην σχολιάσω αλλα ο κάθε άνθρωπος έχει τα ΟΡΙΑ του.Έχετε μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας και εγώ ουδεποτε μιλησα μαζι σας το Φεβρουαριο κ επειδη εγω δεν ειμαι κανα βουτηροπαιδο με τα βισματακια του μπαμπα κ της μαμας απο αυτα που εσεις θαυμαζεται σας εκφρασα κατα τον Μαρτιο τι μπορω να κανω κ τις ανησυχιες μου . Εγω δεν εχω βλεπεις γονεις να μου πληρωνουν ολα μου τα εξοδα ουτε ειχα λεφτα να πηγαινω για ποτακια κ να κανω γκομενοδουλειες στην σχολη οπως ΟΛΕΣ τις κοπελιτσες που μου λενε θαυμαζετε. κ εαν νομιζεται με απασχολει η προσωπικη σας αποψη για εμενα ειστε γελασμενη . Σας γραφω κανονικα εκει που δεν πιανει η μελανη γιατι τελικα ετσι σας αξιζει να σας μιλαω . κ στην τελικη εαν αμφιβαλλεις ΒΓΑΛΤΑ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ! αλλα εσεις θελετε μαγκια κ ιστορια ! κ εαν νομιζετε πως μου μιλησατε σκληρα λεγοντας με "μικρη μου" χααχαχ τοτε τι να πω ! καλο θα ηταν να το κοιταξετε λιγο το επιπεδο σας στο σκληρο. γεια σας τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κ ποιος σας ειπε σας οτι επειδη εσυ εχεις προβλημα μαζι μου εχουν ΟΛΟΙ? χααχαχαχ τελικα λυπαμαι που ειστε μεγαλη γυναικα με ταχα εμπειριες και τα βαζετε με μια ΔΟΚΙΜΟ χαχααχαχαχ ! τελικα οντως η ζωη σας ειναι κενη . οσο για τα ανωνυμα καλο θα ηταν να κοιταξετε ip εαν γνωριζεται απο αυτα κ θα δειτε οτι εχουν διαφορα κ δεν εχουν γραφτει απο το ιδιο σπιτι .. χααχχαχα κ + της αλλης εγω μονο σημερα επεσα στο επιπεδο σας να σας γραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καπετάνισσες,
    επειδή ξέρω ότι ενδιαφέρεστε για τις δόκιμους, ας εξακριβώσετε πρώτα αν είναι γεγονός το 'θέμα' (Υπουργείο, σχολή κλπ κλπ) και μετά συνεχίζεται η συζήτηση.
    Και πιτσιρίκια, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει..

    RR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το επίπεδό σου κοπέλα μου μόλις το απέδειξες. Μιλώντας αφενός ως Στέφανος, μια και δεν μπορείς πια να γράφεις εδώ ως ανώνυμη, και μετά μου λες να ελέγξω τις ip. Ότι δεν είναι όλες από τον ίδιο χρήστη. Σώπαααααα. Εσένα περίμενα να μου μιλήσεις για ip. Βρε συ. Έναν μετρητή επισκέψεων που υπάρχει στο ιστολόγιο κάτω και δεξιά τον έχεις δει; Αυτός και μόνο φτάνει για να ξέρω η κάθε ip σε ποια σελίδα μπαίνει και ποια ώρα και πόση. Και ιδιαίτερα όταν συνδέεται στα σχόλια της σελίδας. Και από ποιο μέρος της γης και τι λειτουργικό σύστημα έχει και πολλά άλλα.

    Για το μήνυμα τώρα. Του Φεβρουαρίου. Ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες την άδεια να το δημοσιεύσω. Φαντάζομαι ότι ισχύει η άδεια και για το άλλο που μου έστειλες σήμερα... Να μη σου χαλάσω χατίρι. Αφού λες να τα βγάλω, αυτό θα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καπτα-Δανάη αναφέρομαι στην Αντωνία Χασαποπούλου και το aegean wind επειδή κάποιος ανώνυμος ισχύρίστηκε πως όσα είπατε για αυτό το πρόσωπο είναι αναληθή και πράγματα της φαντασίας σας...Απλά είχα την τιμή να την γνωρίσω εν πλώ και το ανέφερα...Συγγνώμη για το μπέρδεμα μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής ή απλά βιαστήκατε να απαντήσετε...Συγγνώμη κ ευχαριστώ
    alkiviadis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καπτα-Δανάη αναφέρομαι στην Αντωνία Χασαποπούλου και το aegean wind επειδή κάποιος ανώνυμος ισχύρίστηκε πως όσα είπατε για αυτό το πρόσωπο είναι αναληθή και πράγματα της φαντασίας σας...Απλά είχα την τιμή να την γνωρίσω εν πλώ και το ανέφερα...Συγγνώμη για το μπέρδεμα μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής ή απλά βιαστήκατε να απαντήσετε...Συγγνώμη κ ευχαριστώ
    alkiviadis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νικήτα, το θέμα εδώ δεν είναι αν έγινε το γεγονός. Αυτό πραγματικά όλοι το περιμένουμε αλλά ουδέν από το μέτωπο. Είναι η τακτική της συγκεκριμένης κοπέλας. Που δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα παιδιά και ούτε και με το ίδιο το γεγονός θα έλεγα.

    Μου έστειλε παραπλανητική είδηση να δημοσιεύσω και με πίεζε κιόλας να την ανεβάσω. Προσωπικά είχα ένα τεχνικό πρόβλημα και για δυο μέρες δεν μπορούσα να συνδεθώ στο blogger. Όταν λοιπόν το έλυσα, και βλέποντας την επιμονή της, το δημοσίευσα. Και μάλιστα χωρίς να αποκαλύψω το όνομά της, όπως επίσης είχε απαιτήσει.

    Και μόνο τότε, όταν είδε πως δημοσιεύτηκε, μου το έσκασε το παραμύθι. Πως τα περί εμπόρων οργάνων σώματος ήταν ψέμα. Ένας γνωστός της λέει το υπέθεσε επειδή είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στη Μάλτα, πέρυσι!!!

    Η ίδια όμως ακόμη και τώρα δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρό θέμα είναι να σπέρνεις τον πανικό με ψεύτικες ειδήσεις. Ούτε πόσο μας εξέθεσε. Παρά θέλει λέει και ευχαριστώ να της πούμε γιατί αυξήθηκαν οι επισκέπτες του ιστολογίου!

    Να προσθέσω ότι τα ίδια προσπάθησε να κάνει και στο φόρουμ Ναυτιλία. Ανέβασε το κείμενο και μετά το διέγραψε. Το κοριτσάκι δεν έχει με τι να ασχοληθεί και πανικοβάλλει τους συναδέλφους της. Ανεξάρτητα από το αν έχουν συμβεί τα υπόλοιπα, πως τους ξεγέλασαν και τους έστειλαν στην Ιταλία και τους έφαγαν και λεφτά. Αυτά γίνονται κάθε μέρα. Ποιος θα έδινε σημασία; Εδώ σε μια ολόκληρη χώρα μας τρώνε μισθούς και συντάξεις και μας έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής.

    Αφήστε τους ναυτεργάτες που εργάζονται και τους τρώνε τους μισθούς τους. Λέει τώρα η κοπέλα σαν μεγάλο γεγονός πως της έφαγαν 400 ευρώ. Και χαρακτηρίζει παπαριές την αναφορά μου στους 9 νεκρούς του πλοίου Aegean Wind, τα περσινά Χριστούγεννα. Παπαριές και την αιχμαλωσία πλοίων από τους Σομαλούς πειρατές. Που και νεκρούς έχουν αφήσει πολλές φορές και κοπέλες ναυτικούς βιασμένες. Αυτά είναι παπαριές για τη δόκιμο και τα γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι!!! Το μόνο σημαντικό είναι το δικό της πρόβλημα, που πιάστηκε κορόιδο και έχασε 400 ευρώ.

    Για το άλλο ζήτημα, το γενικότερο των παιδιών που δε βρίσκουν καράβι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Είμαστε ο μόνος χώρος στο διαδίκτυο που με σθένος έχουμε κατ' επανάληψη υποστηρίξει τους δοκίμους. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η μία δόκιμος αποτελεί απλά τη θλιβερή εξαίρεση μπρος στους άλλους εξαίρετους νέους των ΑΕΝ. Κι ας έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να τους παρουσιάσει σαν την ίδια. Φτάνοντας να λέει για τις συναδέλφισσές της τα χειρότερα.

    Αυτή η κοπέλα πιστεύει ότι κάνει για αξιωματικός; Εμ, δεν κάνει. Και τυχαίο δεν είναι που δεν έβρισκε δουλειά τόσον καιρό. Σε μια εποχή που πολλά άλλα κορίτσια κατάφεραν να ναυτολογηθούν. Πχ η πρώτη εισαχθείσα φέτος στον Ασπρόπυργο. Είναι εδώ και καιρό σε γκαζάδικο. Αλλά και άλλες κοπέλες που ήταν ένα χρόνο στο ψάξιμο. Με το που μπήκε η άνοιξη και άνοιξαν τα δρομολόγια των επιβατικών και των κρουαζιερόπλοιων, αρκετές κοπέλες βρήκαν δουλειά.

    Η κοπέλα λοιπόν αυτή πρώτα θα πρέπει να μάθει τρόπους και μετά να αναρωτιέται γιατί δε βρίσκει καράβι. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών στα πληρώματα δεν είναι όρνια. Κόβει το μάτι τους. Και μπορεί κάποιες κοπέλες να αδικούνται μόνο και μόνο γιατί είναι γυναίκες, αλλά όταν μια κοπέλα είναι σοβαρή επαγγελματίας και με καλές επιδόσεις στη σχολή της, κάποια στιγμή βρίσκει καράβι. Αρκεί να το κυνηγά συστηματικά. Μην κάθεται και περιμένει να την πάρουν τηλέφωνο.

    Αυτά λέω και ξαναλέω και στα κορίτσια που έχουμε στο γκρουπ του face book. Και είναι αρκετές που με άκουσαν και στο τέλος βρήκαν το πολυπόθητο καράβι και έφυγαν. Τώρα ετούτη εδώ πουλώντας μαγκιά σε μένα θα λύσει κανένα της πρόβλημα; Ή μήπως με το να με βρίζει θα αλλάξω γνώμη για εκείνη; Δεν καταλαβαίνει ότι με τέτοια συμπεριφορά απλά τον εαυτό της προσβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Αλκιβιάδης έγραψε:

    "Καπτα-Δανάη αναφέρομαι στην Αντωνία Χασαποπούλου και το aegean wind επειδή κάποιος ανώνυμος ισχύρίστηκε πως όσα είπατε για αυτό το πρόσωπο είναι αναληθή και πράγματα της φαντασίας σας...Απλά είχα την τιμή να την γνωρίσω εν πλώ και το ανέφερα...Συγγνώμη για το μπέρδεμα μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής ή απλά βιαστήκατε να απαντήσετε...Συγγνώμη κ ευχαριστώ
    alkiviadis"

    Εγώ συγνώμη, Αλκιβιάδη. Αλλά έτσι που το έγραψες πραγματικά άλλο συμπέρασμα έβγαλα... Αφού μιλάς λοιπόν για την καπετάν Αντωνία Χασαποπούλου, ΟΚ. Γιατί αυτή είναι μια αληθινή καπετάνισσα! Μακάρι όλες να της έμοιαζαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αγαπητη δαναη,καλησπερα απο την χαιφα,φορτονουμε fuel για αγγλια.Δυστιχως στην δεν ειμαι και στην καλλιτερη κατασταση,αιτια το τραγικο συμβαν σε αδερφο πλοιο με αυτο που ειμαι,με τον δοκιμο που χαθηκε 3 μερες πριν φταση το πλοιο στο λιμανι,ειμαστε ολοι χαλια.Τι να πει κανεις και τι φταιει.κουραγιο στους γονεις και ελπιδα...και στον πλοιαρχο που ειναι κουρελη και χαλια και εμπλεξε για τα καλα.χαιρετω και να ειστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δημήτρη, καλά σου ταξίδια. Διάβασα για το δόκιμο που λες. Τι να πει κανείς; Ό,τι και να πει θα είναι λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μόλις διάβασα και τη συνέχεια του θέματος εδώ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι ούτε να πάρω το μέρος κανενός κι αυτό γιατί πιστεύω πως δεν έχω τισ πληροφορίες που θα ήθελα ωστε να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.Πολλές φορές οι αδύναμοι χαρακτήρες αλλά και οι δυνατοι σε ανάλογα συμβάντα αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα η και στο πανικό τους δεν έχουν καταλάβεισωστά και μπορεί να είναι ανακρίβειες όλα αυτα που λενε η μέρος τους. Πάντως όπως σας είπα συνέβη σε συσπουδάστριά μου που δεν την αμφισβητώκαι που μιαχαρα μου φαίνεται χαλαρή με το θέμα και που τώρα ψάχνει γ 2ο ταξίδι επειδή δεν βρήκε τότε.Δεν ξέρω τι έγινε με τη κοπελα που σας απευθύνθηκε πάντωςτο συμβαν έχει γίνει σύμφωναμε τη κοπέλαπου είναιστη σχολή μου.
    Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Welcome onboard! Αφήστε μας το μήνυμά σας και θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Εκτός αν αλλού αρμενίζουμε... Οπότε κουράγιο μέχρι να καταπλεύσουμε και πάλι στο λιμάνι...

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ!

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΕΝ

Οικολογικό Περισκόπιο

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ



Ο ΟΡΚΟΣ


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ...


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ;


Στα μάτια σας, μας είπαν, βλέπουμε το μέλλον της Ναυτιλίας. (Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Φικιώρης)

Μα το δικό μας μέλλον αποδείχτηκε κόλαση.

Τώρα τα ίδια τάζουν στα νέα κορίτσια για να τα πείσουν να πάνε στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτές δε θα χρειαστεί να περιμένουν για να ανακαλύψουν την ίδια κόλαση της ανεργίας. Από το πρώτο εξάμηνο σπουδών, αναζητώντας καράβι για πρακτική άσκηση, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κλειστές πόρτες των εταιρειών. Δεκάδες νέες καπετάνισσες κινδυνεύουν να χάσουν το επόμενο εξάμηνο της σχολής γιατί ο Ιούλιος μπήκε και καράβι δε βρήκαν. Πολλές ακόμη αναγκάστηκαν ήδη να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για τον ίδιο λόγο. Μα κανενός υπευθύνου δεν ιδρώνει το αυτί.

Αντίθετα μας ζητούν να σκεφτούμε το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ και τα διαφυγόντα κέρδη για τον τουρισμό. Την ώρα που οι ναυτεργάτες, γυναίκες και άντρες, βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ. Και απαιτούν να μην απεργούμε, να μην αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Είμαστε υποχρεωμένες να μην υπακούσουμε. Το δις εξαμαρτείν δεν αρμόζει ούτε στις γυναίκες. Και ειδικά σε καπετάνισσες.

Ορκιστήκαμε για καπετάνισσες. Όχι για νέες Ιφιγένειες. Και αυτόν τον όρκο θα τιμήσουμε. Καπετάνισσες στη θάλασσα και καπετάνισσες στη ζωή. Με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Και να ληφθούν μέτρα ώστε να μη σβήσει ο θεσμός τριάντα χρόνων. Το μέλλον της ναυτιλίας ανήκει και σε μας. Όχι γιατί μας το έταξε ένας υπουργός μα γιατί έχουμε κι εμείς προσφέρει τον ιδρώτα μας για την ελληνική ναυτιλία.

Τώρα όμως με την άρση του καμποτάζ και τον αφανισμό των ελλήνων ναυτεργατών που θα σημάνει, το ΝΑΤ κινδυνεύει να χρεωκοπήσει. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους ναυτεργάτες τόσα χρόνια έδιναν τις εισφορές τους;

Γι' αυτό στον αγώνα κατά της άρσης του καμποτάζ είμαστε όλοι ενωμένοι. Άντρες και γυναίκες. Παλιές και νέες καπετάνισσες. Και είναι ο αγώνας αυτός αγώνας επιβίωσης.

Μη μας ζητάτε λοιπόν να σκεφτούμε το Ζενίθ. Γιατί αυτός που βρίσκεται στο ναδίρ δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει αν αγωνιστεί. Εκτός από τις αλυσίδες του.

Βίρα λοιπόν τις άγκυρες! Κι ας σπάσουν και οι καδένες. Για το μέλλον που ονειρευτήκαμε και δικαιούμαστε μετά από τριάντα χρόνια να ζήσουμε. Την καταξίωση του θεσμού της ελληνίδας καπετάνισσας.

Έτσι τιμούμε εμείς την επέτειο των τριάντα χρόνων από την αποφοίτηση. Με αγώνες!

Εκεί, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Που η ακηδία όλων μας ξεμπάρκαρε.

Είναι η ώρα να μας ξαναβρούν μπροστά τους. Και η ώρα να σταματήσουν να ξεγελάν κι άλλες αθώες κοπέλες με κούφιες υποσχέσεις. Η ώρα να βγει ο θεσμός από την κόλαση.

Τριάντα χρόνια μετά ξέρουμε καλά γιατί μας άνοιξαν την πόρτα της ναυτιλίας. Χωρίς καν να το ζητήσουμε εμείς. Τώρα νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να την ξανακλείσουν. Ωραία λοιπόν. Στις δικές τους κλειστές πόρτες απαντάμε με κλειστά λιμάνια. Δίκαιο δεν είναι;

Ή όλοι μαζί στο ζενίθ ή όλοι μαζί στο ναδίρ. Δεν μπορεί η μεν ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο και να ανθοφορεί και οι έλληνες ναυτεργάτες να πετιούνται στον καιάδα. 85.000 έλληνες ναυτικοί το 1980, λιγότεροι από 20.000 σήμερα. Μιλάνε οι αριθμοί. Κόντρα στους αριθμούς για τα διαφυγόντα κέρδη από το Ζενίθ και το κάθε Ζενίθ. Και στο κάτω κάτω ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απαιτούμε λοιπόν από την Πολιτεία να θέσει στο ζενίθ της τον άνθρωπο. Ζητάμε να πάρει πίσω την άρση του καμποτάζ και να θεσμοθετήσει μέτρα στήριξης τόσο των ελλήνων ναυτεργατών όσο και της γυναίκας ναυτεργάτριας.

Ζητάμε πολλά; Όχι! Ζητάμε μόνο να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια που χωρίς καμία στήριξη καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό το θεσμό της ελληνίδας καπετάνισσας. Και που παρά τις αντιξοότητες έχουμε σήμερα να καμαρώνουμε αρκετές συναδέλφισσες σε βαθμό υποπλοιάρχου αλλά και πρώτου πλοιάρχου.

Αποδείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε ισάξια με τους άντρες συναδέλφους στις γέφυρες των πλοίων. Και δεν ανεχόμαστε άλλο πια ούτε διακρίσεις εξαιτίας του φύλου μας ούτε και άλλη εκμετάλλευση των γυναικών ναυτικών με στόχο να χτυπηθεί συνολικά το ναυτεργατικό κίνημα. Σας είπαμε, ξέρουμε γιατί μας ανοίξατε την πόρτα. Δε μας κάνατε χάρη.

Μας βάλατε στα καράβια για τον ίδιο λόγο που τώρα βάζετε τους αλλοδαπούς. Χωρίς να νοιάζεστε αν θα τα καταφέρουμε επαγγελματικά. Μας θέλατε το πολύ πολύ για ανθυποπλοιάρχους. Δεν περιμένατε πως θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Επιδιώκατε να δημιουργήσετε ζευγάρια ναυτικών. Να μένουμε περισσότερο στο πλοίο, να δεχόμαστε μικρότερους μισθούς για να μας ναυτολογήσετε μαζί. Κι όταν τα σχέδιά σας βγήκαν όλα πλάνα, βιαστήκατε να μας κλείσετε την πόρτα. Προτιμώντας τους αλλοδαπούς.

Ε, σας λέμε ότι και αυτό το σχέδιο πλάνη θα βγει. Θα φροντίσουν οι ναυτεργάτες γι' αυτό. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα. Γιατί αυτό και μόνο μας στήριξε αταλάντευτα τριάντα τόσα χρόνια. Αν μη τι άλλο χρωστάμε τώρα να ανταποδώσουμε.

Γιατί αχάριστες οι ελληνίδες καπετάνισσες δεν είναι. Και το ξέρετε. Όπως αγαπήσαμε τα καράβια σας όταν μας δώσατε την ευκαιρία να εργαστούμε , και υπερβάλαμε εαυτούς για να σταθούμε αντάξιες, ίδια τώρα τιμούμε τα τριάντα χρόνια της παρουσίας μας υποστηρίζοντας ολόψυχα τον αγώνα των ναυτεργατών.

Στο κάτω κάτω δε μας αφήσατε άλλο δρόμο. Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι η μόνη μας ελπίδα να μη σβήσει ο κλάδος μας. Και να μην πάνε στράφι τριάντα χρόνια προσπάθειας και θυσίας.